Skip to content

Hvordan løken plantes

12 de juni de 2021

Vi kjenner løk som grønnsaker som dyrkes veldig ofte i hager og i hager, siden dette er en mat som har et bredt spekter av kulinariske bruksområderDe krever ikke mye pleie og trenger ikke så mye plass.

Men bortsett fra det, er sesongen for utviklingen ikke veldig lang, derfor betyr det at vi kan høste om våren, så la dem tørke, og vi holder dem til å spise dem i vintermånedene.

Kjennetegn ved løk

Løk har tre hovedfarger, hvitt, rødt og gull, hver med en smak som skiller dem ut.

Løk har tre hovedfarger, hvitt, rødt og gull, hver med en smak som skiller dem.

Bortsett fra dette, løk er delt inn i to typer tar hensyn til avlingen, enten lang eller kort dag. Løk som er langdags får dette navnet, siden de begynner å spire etter 14 eller 16 timer. På den annen side tar de korte dagene omtrent 10 eller 12 timer.

Fremgangsmåte for å plante løk

Det første vi må gjøre er velg den typen løk vi vil plante.

Som med et stort antall frukt, grønnsaker og grønnsaker, har løk mange varianter som vi må velge en av, tar vi hensyn til sesongen der vi skal plante dem.

Velg måten vi vil plante løk på

Det er vanligvis to måter for dette, den første gjennom en pære eller frø.

Også vi kan velge alternativet for å transplantere demDette er imidlertid noe som ikke gir de beste resultatene og som regel er mer komplisert, hvis vi sammenligner det med de to første alternativene.

Ta hensyn til riktig tidspunkt for såing

Når vi planter løk i kaldt vær, kan de få mye skade eller bruker mesteparten av energien i utviklingen av blomster. Når vi planter frøene, anbefales det å gjøre det på et indre område og med omtrent seks uker før transplantasjonen.

Dette er en plante som vi kan så i utlandet i mars måned eller de første dagene i april.

Velg riktig område for såing

Løken er ikke veldig krevende med hensyn til avlingens forhold, men den har noen preferanser. Det er viktig at området har mye plass samt utmerket belysning.

Forbered landet

For det må vi pløy det samme til omtrent 15 eller 16 centimeter dypt og vi tilfører et lag gjødsel som er fosfor.

Grav hullene til løken

Vi sår løkene på en slik måte at det ikke er mer enn 2,5 centimeter jord igjen på toppen av pærene eller frøene; når pæren er dypt begravet, vil veksten ha mange grenser.

Vi må legge igjen en mellom 10 og 16 centimeter mellom hver av pærene og hvis de er frø, må rommet være omtrent 2,5 til 5 centimeter. Når løken begynner å vokse, kan vi transplantere dem og øke avstanden mellom hver.

Plante løk

Plante løk

For å utføre dette trinnet vi plasserer frøene inne i hullene og vi dekker dem med tilnærmet 1,25 til 1,5 centimeter jord.

Vi kan hjelpe oss selv med hendene eller med skoene for å kunne flate jorden litt på toppen av løken. Å ende vi må tilsette litt vann og vi må bare gi den den beste pleien for veksten.

Det er viktig å merke seg at når løken transplanteres trenger mer vann, hvis vi sammenligner dem med frø eller pærer.

Innhøsting

Når løken er moden, vil vi observere en gylden farge. Når dette skjer, vi må bøye stammen til den ligger, slik at næringsstoffene bare går til pæren. Etter ca 24 timer blir denne stilken brun, og dette er riktig tidspunkt å høste løken på.