Skip to content

Hvordan multiplisere fuchsiaer med stiklinger

16 de juni de 2021

Fuchsias er vakre blomstrende busker som elsker å være på steder beskyttet mot sollys. De kan dyrkes utydelig i en gryte eller i jord, så lenge jorden der røttene deres vil vokse, er sur.

De er så enkle å ta vare på, at du kan få nye eksemplarer av planten din på kort tid. Du tror ikke på meg? Oppdag hvordan du kan multiplisere fuchsiaer med stiklinger.

Når kan du få fuchsia stiklinger?

For å ha større sannsynlighet for suksess, er det best å få stikkene om våren. I løpet av denne sesongen vil kvisten ha mye å gjøre for det: et klima som ikke er for varmt, men ikke for kaldt, høy luftfuktighet og en gryte med et underlag som vil forbli fuktig i flere dager, slik at de nye røttene kan spire uten store vanskeligheter.

Dermed, når minimumstemperaturen begynner å stige over 15 grader Celsius, kan du kutte med saks som tidligere er desinfisert med apotekalkohol, kvistene med en lengde på ca. 20 centimeter du vil bruke som stiklinger.

Hvordan er stiklingene plantet?

Når du har klippet, er det første du må gjøre fukt basen med vann og impregner den med pulverformede rotningshormoner som du finner til salgs i enhver barnehage eller hagebutikk. Lag deretter et hull i midten av potten som du vil ha fylt med universal voksende substrat blandet med perlit i like deler, og introduser skjæringen, hver i en beholder.

Som sopp kan skade deg alvorlig, det er veldig viktig at du drysser jorden med kobber eller svovel. Dette vil forhindre at de vises. Og til slutt, du må bare vanne og sette det på et sted beskyttet mot direkte sol.

Fuchsia

Hvis alt går bra, vil det om 15 dager avgi nye røtter, og du vil få en ny fuchsia 🙂.