Skip to content

Hvordan multiplisere kirsebærtreet med frø?

6 de juni de 2021

Kirsebærtreet er et tre som er mye dyrket i tempererte klimahager, ikke bare for fruktene det produserer, som er deilig, men også for sin høye prydverdi. Både blomstene og bladene er veldig dekorative, og det er derfor mange vil ha en kopi. Men hvordan kan det oppnås?

Det første vil være å kjøpe kirsebær i supermarkedet 🙂. De neste trinnene vil jeg fortelle deg nedenfor, i denne artikkelen om hvordan multiplisere kirsebærtreet med frø.

Rengjør frøene godt

Når du har spist kirsebærene, det er veldig viktig at du rengjør frøene godt (beinene). Du må fjerne resten av drupen, ellers kan soppene dukke opp og ødelegge dem. Hjelp deg selv med en skurepute for å la dem være fri for rusk.

Når du har gjort det legg dem i et glass vann, mer enn noe annet for å sikre at de er levedyktige, noe du kan bekrefte umiddelbart hvis du ser at de synker. I tilfelle de forblir flytende, er det mest sannsynlig at de ikke vil spire; fremdeles kan du så dem, men i et eget frøbed.

Forbered tupperware

Kirsebærfrø de må være kalde i 2-3 måneder før de spirer. Av denne grunn er det nødvendig at mot slutten av høsten fylles en tupperware med vermikulitt, frøene plasseres, og deretter dekkes de med mer vermikulitt og deretter setter beholderen i kjøleskapet.

Du må sjekke det en gang i uken (ta av lokket på beholderen). I tillegg er det sterkt tilrådelig å spraye frøene med soppdrepende middel.

Så frøene

kirsebærblomster

Når våren kommer kan du legge frøene i potter. Bruk universal vekstmedium blandet med 30% perlit, og ikke glem å sette en etikett med sådatoen for å vite hvor lang tid det tar å spire.

Hvis du vil være mer oppmerksom på spiring, kan du så dem på bomull eller absorberende kjøkkenpapir. Men det er viktig at den alltid er godt fuktet – men den skal ikke dryppe.

Og dermed, vil du ha et nytt kirsebærtre mer eller mindre en måned eller to måneder etter plantingen. Fortsett å behandle det med et soppdrepende middel fordi sopp i løpet av det første året av et tres liv kan drepe frøplanter i løpet av noen dager.

God beplantning!