Skip to content

Hvordan plante frø i en gryte

9 de juni de 2021

Med vår og godt vær er det på tide å fjerne frøene fra fruktene eller fra konvoluttene slik at de begynner å våkne og dermed bli vakre planter. Sannheten er at såing alltid er en glede, men hvis vi begraver dem mer enn nødvendig, vil vi vente forgjeves på at de skal spire, for for å gjøre det trenger de å kunne «føle» sollyset.

Men ikke bare det: hvis vi vanner dem for mye, vil de sannsynligvis ende med å råtne, så hvordan kan vi unngå det? Gi oss beskjed hvordan man planter frø i en gryte i utlandet og være 100% vellykket (eller nesten).

Behandle frøene med kobbersulfat

Kobbersulfat

Den største fienden til frø og frøplanter er soppen. Denne mikroorganismen virker veldig raskt, så mye at når det blir synlig for oss, er det for sent. Og dermed, det er veldig viktig å behandle frøene med kobbersulfat før såing og igjen hver 20-25 dager etter såing.

Vi legger dem på et brett, dekker dem med litt kobbersulfat og spruter dem godt med vann. Et annet alternativ er å legge dem i et glass vann som vi vil ha tilsatt en klype sulfat i 24 timer.

Velg et underlag som har god drenering

Vermikulitt, ideelt underlag for frøbed

Drenering er viktig for å forhindre at røttene kveles. For frøbedene, bruk av vermikulitt anbefales på det sterkeste (se toppbilde). Ikke bare vil det tillate overflødig vann å renne ut uten problemer, men det vil også det vil holde frøene på en mye mer behagelig temperatur for dem ved å absorbere varme.

Som om det ikke var nok, er det veldig enkelt å finne det til salgs i barnehager, hagebutikker og landbruksbutikker. Så når vi først har det vi må bare fylle potten med den nesten helt.

Ikke grav frøet for mye

Sansevieria frø

Frøene for å være i stand til å spire trenger ikke å bli begravet dypt. For eksempel, hvis de er små og 0,5 cm brede, trenger vi aldri å dekke dem med et lag med underlag som er mer enn 1 cm tyktEllers vil de ha mange problemer å spire, og enda mer for å ha en god utvikling.

I tillegg, det er praktisk at de ikke er for tett sammen. Ideelt sett sår du maksimalt to eller tre frø i hver gryte, slik at de kan få plass og vokse godt.

Vann regelmessig

Vannkanne

For at spiring skal skje, må vi vanne fra tid til annen, slik at underlaget ikke tørker ut. Som vanlig, Det vil bli vannet 3 eller 4 ganger i uken med regnvann eller uten kalkEnten med en liten vannkanne eller, enda bedre, med en sprøyte.

God beplantning 🙂.