Skip to content

Hvordan plante hortensia stiklinger

22 de juni de 2021

Hvem har aldri gått på markedet og forelsket seg i disse utrolige blomstene? Og det er at, i tillegg til å være dekorativt, de er veldig enkle å ta vare på… Og også å kultivere.

Denne gangen skal jeg forklare deg hvordan plante hortensia stiklinger, slik at du kan øke samlingen din raskt og fremfor alt uten kostnad.

Hortensia quercifolia

Hortensiaer er fantastiske blomstrende busker som reproduserer veldig bra ved hjelp av stiklinger. Den beste tiden å kutte er om våren (etter frost) til sensommeren. For det, du trenger bare å ta en gren på ca 15 cm fra et sunt og kraftig eksemplar; helst at det ikke viser noen tegn til å ville blomstre (selv om dette er tilfelle, fjern blomsterknoppene, siden plantene bruker mye energi på å opprettholde dem, og vi kan miste skjæringen før den avgir røtter).

Når du har det, er det på tide å klargjøre såbedet. Det er mange typer frøplanter: torvstenger, yoghurtkopper, melkebeholdere og selvfølgelig blomsterpotter. Velg den du liker best, og plant skjæringen i et veldig porøst underlag, som perlitt, eller leirkuler blandet med litt torv. For å få det til å avgi røtter på kortere tid, anbefales det sterkt å bruke rothormoner, som du kan drysse direkte på underlaget, eller impregnere skjæringsbunnen med dem.

Hortensia

Vann såbunnen og plasser den på et sted beskyttet mot direkte sol. Ikke glem å hold underlaget litt fuktig, og å pulverisere bladene fra tid til annen. På denne måten reduseres risikoen for å gå tom for løv. I løpet av få uker vil du se hvordan det begynner å ta ut nye skudd, utvetydig tegn på at alt har gått fantastisk.

Tør du lage dine egne hortensia stiklinger?