Skip to content

Hvordan plante ingefær

21 de juni de 2021

Dette er en rhizomatøs plante som du kan ha både i en gryte og i hagen din. I tillegg til å legge den til oppskriftene som vi tilbereder på kjøkkenet, har den fantastiske medisinske egenskaper som vi ikke kan ignorere, for eksempel, du bør vite at er vår beste allierte for å opprettholde et sunt fordøyelsessystem.

Men i dag skal vi ikke snakke om den medisinske delen, men vi skal fokusere på hvordan plante ingefærEnten kjøpt fra supermarkedet i en hagebutikk.

Ingefær

Ingefær, hvis vitenskapelige navn er Zingiber officinale, det er en plante av veldig enkel dyrking Og vedlikehold. For at alt skal gå greit, må du imidlertid sørge for at det på kjøpstidspunktet ikke er rynker eller mugg. Dessuten skal den ikke være myk, ellers vil den ikke tjene oss.

Når du er hjemme, ta en pott på omtrent 40 cm dyp, og også bred (jo mer, jo bedre). Fyll den med en blanding av 70% universell hagejord og 30% organisk kompost -som vermicompost eller hestegjødsel-. Det anbefales også å plassere et første lag med vulkansk leire, leire baller eller små steiner for å sikre at vannet renner raskt og at underlaget ikke blir liggende i vannet for lenge.

Zingiber officinale

Plasser ingefærene dine på jordens overflate, og dekk dem litt, som du kan se på bildet ovenfor. Til slutt vil du bare måtte sette potten på et lyst sted, men beskyttet mot direkte sol.

Du kan også plante den direkte i en bolle med romtemperatur vann til spirer begynner å dukke opp. Plasser den i et rom der det er mye lys, og du vil se at du i løpet av få dager får en ny ingefærplante.

Fant du det interessant? Hvis du er i tvil, kom inn Ta kontakt med med oss.