Skip to content

Hvordan plante løk

21 de juni de 2021

Løk er en mat som har blitt dyrket i lang, lang tid. Det er viktig å tilberede utsøkte retter, ikke bare for sin særegne smak, men også for ernæringsmessige egenskaper. I tillegg er det veldig nyttig å avvise skadedyr i hagearbeid siden aromaen blir vanligvis ikke likt av fiendene til plantene våre.

Vil du vite hvordan du skal plante løk? Følg denne enkle trinn for trinn, og du kan nyte en utmerket høst.

Plante pærer eller frø?

Allium cepa

Løken er en løkformet plante med vitenskapelig navn Allium cepa. Fordi den har en ganske langsom vekst, det anbefales å fortsette å plante pæren eller så frøet om høsten / vinteren -hvis du bor i et mildt klima-, eller etter at frosten har gått, vil vi på denne måten ha en garantert høst før sommeren.

Nå, hva er bedre: å så frøet eller plante pæren? Vi vil, alt vil avhenge av rushen du har. Hvis du velger å så, trenger planten mer tid på å modne løken (det vil si pæren); og hvis du foretrekker å plante pæren, vil tiden det vil ta være mye mindre. Uansett hva du gjør, vil det være en lek å vokse.

Allium cepa

Faktisk må du bare gjøre følgende:

  1. Forbered jorden for planting eller planting. Disse plantene vil vokse fantastisk hvis jorden er sand, eller hvis den har blitt blandet med perlit eller noe annet porøst materiale.
  2. Så frøene dine ved å begrave dem litt med jord, eller stikk pæren til en dybde på ca. 15 cm. Det er viktig å legge igjen en avstand mellom planter på ca. 15-20cm i det minste, slik at løken kan utvikle seg fullt ut.
  3. Endelig vil det bare være vann.

Merk: Hvis du ikke har land, kan du også få din egen løk ved å plante pærer eller frø i potter, eller til og med i store bøtter med tidligere vasket maling.

God høst!