Skip to content

Hvordan plante og ta vare på Muscari?

20 de juni de 2021

De muscari det er en av de løkformede plantene som produserer en større mengde blomster. Blomster som også gir en veldig, veldig behagelig aroma. Dens praktstid er vår, så den må plantes omtrent 3-4 måneder før; på denne måten vil pæren få nok tid til å våkne i tide når temperaturene begynner å stige.

Når du har gjort det, er det veldig enkelt å ta vare på denne dyrebare planten, så mye at den tilpasser seg perfekt enten du bor i en gryte eller i hagen.

Hvordan plante muscari?

Muscari

Bildet er pent, ikke sant? Vel, også du kan nyte dette naturlige skuespillet i hjemmet ditt. For å gjøre dette, enten du vil ha dem i potter eller i hagen, må du begrave pærene om høsten eller på begynnelsen av vinteren på et senere tidspunkt. 5 centimeter dyp og i en avstand på 5 til 7 cm mellom det ene og det andre.

På denne måten vil de ha nok plass til å kunne utvikle seg riktig, og i sin tur å ha den nødvendige energien til å produsere blomster av utmerket kvalitet.

Hvordan ta vare på det?

Muscari botryoides

Omsorg for muscari er en fantastisk opplevelse, da det er en plante som ikke krever spesiell oppmerksomhet. Faktisk, kan være både i full sol og i halvskygge, og bare du må vanne den 2 eller 3 ganger i uken. Slik at den produserer et stort antall blomster, og forresten, at hovedpæren produserer nye pærer som kan skilles fra hvert annet år, det anbefales sterkt å betale med flytende gjødsel, enten mineral eller organisk.

Kanskje det eneste «negative» vi kan si om hovedpersonen vår er at vi må huske på det hvert tredje år skal den plantes på et annet sted, siden næringsstoffene på jorden avtar.

Så hvis du er ute etter en god, pen og billig pæreform (de selger vanligvis poser med ca 10 pærer for 1-2 euro), er muscari noe for deg 🙂.