Skip to content

Hvordan plante påskeliljer?

4 de juni de 2021

Påskeliljer er pæreplanter som, enten de er plantet i hagen eller i en gryte, er veldig interessante å forskjønne rommet. Selv om størrelsen er ganske liten, betyr det at de kan dyrkes sammen med andre eksemplarer. På den måten vil det ikke være vanskelig å ha en fin blomsteroppsats.

Men selvfølgelig, for dette må du vite når og hvordan du skal plante påskeliljer, både fra pærer og fra frø. Så hvis du er nysgjerrig, La oss se hvilke trinn du må ta for å få noen sunne påskeliljer.

Når skal du plante påskeliljer?

Påskeliljer plantes om sommeren eller høsten

Påskeliljer er pæreformede hvis høyde vanligvis ikke overstiger 30 centimeter som blomstrer om våren. Etter blomstene, i noen tilfeller og så lenge de har blitt bestøvet riktig, vil frøene modnes, samtidig som andre mindre pærer vil spire fra pæren (eller små pærer, hvis du foretrekker å kalle dem det).

Men du vil også se at bladene tørker opp og dør, selv om du må være rolig, for det er ikke slutten på planten i det hele tatt. Faktisk vil du ha frøene, pærene … og neste vår vil du gjenopprette narcissen som du trodde var tapt. Så, Du bør ikke legge til »foreldrepæren» i kompostbunken, da blader og blomster vil spire igjen fra den.

Med tanke på alt dette, Når blir de plantet? Vel, så forteller vi deg:

 • Frø: Ideelt sett bør de sås om sommeren, det vil si så snart de høstes. Levedyktigheten deres er veldig kort, så jo raskere de blir plantet, jo bedre.
 • Pærer: de plantes om høsten / vinteren.

Hvordan plante påskeliljer?

Siden påskeliljer formerer seg med frø og pærer, vil måten de plantes på variere avhengig av hva du vil plante. Så det:

Påskeliljer har blomster som blomstrer om våren

Frø

Hvis du vil ha nye påskeliljer fra frø, trinn for trinn å følge er følgende:

 1. Det første er å velge en god såbed. Det kan være en plast- eller leiregryte, plastbeholdere, torvtabletter, … Uavhengig av hva du skal bruke, må du sørge for at den har, eller at den kan lages, noen hull i basen. tjene som avløp.
 2. Nå er det på tide å bestemme hvilket underlag du vil bruke. Ettersom påskeliljer frykter vanntetting, anbefales det å blande like deler torv og mulch med andre underlag som pimpstein (til salgs) eller perlit (til salgs).
 3. Det neste trinnet er å fylle såbedet med det valgte substratet helt; Hva mer, når du tror du er ferdig, legg hånden (eller knyttneve) på overflaten av underlaget og legg nedover. På denne måten kan du se at du må legge til flere.
 4. Deretter vann. Hell vann til alt underlaget er gjennomvåt, noe du vil vite om det absorberer vannet godt.
 5. Til slutt sprer du frøene på overflaten slik at de skilles fra hverandre. Det er sterkt tilrådelig å sette noen få i samme frøbed, for hvis mange spiser på samme sted, ville de ha problemer med å nå voksen alder.
  Ikke glem å begrave dem litt (ikke mer enn en centimeter).

du kan plassere såbedet i halvskygge eller i full sol, og holde vannet. Dermed, hvis alt går bra, vil de spire om en eller to måneder.

Pærer

Påskeliljer, som alle pæreplanter, formerer seg veldig bra og raskt ved å skille de små pærene fra de «store». Dette gjøres etter at den antenne delen av planten dør, det vil si når bladene og blomstene har tørket helt, følge disse trinnene:

 1. Enten planten er i en gryte eller planter eller i bakken, anbefales det å fjerne den forsiktig fra bakken. Hvis det er i en container, er det enkelt siden du bare trenger å lete etter pæren eller pærene ved å flytte jorden bort. Og du kan til og med tømme beholderen på en jevn, ren overflate.
  Tvert imot, hvis det er i bakken, må du grave grøfter ca 10 centimeter dypt rundt plantene for å finne pæren.
 2. Når du har funnet og hentet den, kan du se om den har pærer. Hvis du har dem, kan du spre dem med hendene.
 3. Senere må du plante dem i andre potter eller andre steder i hagen, og begrave dem veldig lite. Faktisk, hvis de er en centimeter høye, bør de ikke begraves mer enn to centimeter.
 4. Til slutt må du gi dem en samvittighetsfull vanning for å forhindre at de blir dehydrert og kan rote så snart som mulig.

Siden da, du bør gå vanning innimellom. På denne måten vil blader og senere blomstene til påskeliljen spire om våren.

Påskeliljer er pæreformede

Som du kan se, er det to forskjellige måter å få påskeliljer på. Å velge riktig tidspunkt for å formere det, med tanke på dette, er viktig for at disse dyrebare plantene skal vokse og derfor også blomstre.