Skip to content

Hvordan plante tomater

19 de juni de 2021

Tomater er hagebrukplanter som på grunn av sin raske vekst og høye produksjon er en av de mest dyrkede både i hagen og i blomsterpotten. De trenger knapt plass til å vokse og utvikle seg, noe som er veldig interessant om vi har en liten tomt eller om vi har en uteplass eller balkong.

De er også en av de enkleste grønnsakene å dyrke. Så hvis du vil begynne å ta vare på det grønne og få det til å bære frukt om våren, skal vi forklare det hvordan man planter tomater.

Hvordan plante potteplanter?

Tomat

Tomater, for å vokse godt og gi en interessant mengde frukt, må være i potter på ca. 40 cm i diameter.. Men selvfølgelig kan vi ikke overføre de nylig spire eller kjøpte plantene til så store potter, siden ellers ville de delikate rotrotene råtne i mindre enn vi forestiller oss. Så, hva gjør vi?

For å unngå problemer, vi må gjøre følgende:

  1. Når vi skal fjerne dem fra såbedet, må vi lage en gryte for hver som måler 20 cm i diameter og fylle den praktisk talt fullstendig.
  2. Deretter lager vi et lite hull i midten med begge fingrene eller med en pinne.
  3. Deretter tar vi plantene og planter dem i beholderen, og sørger for at de ikke er for langt under kanten.
  4. Til slutt vil vi vanne.

Etter to måneder vil vi gjenta disse trinnene, men denne gangen overfører vi dem til en pott på 35-40 cm, og vi vil plassere en veileder slik at de kan utvikle seg riktig.

Og i frukthagen?

Veiledere for tomatplanter

Hvis vi har tenkt å plante en serie tomatplanter i frukthagen, det vi må gjøre er følgende:

  1. Det første er å forberede bakken, fjerne steinene så vel som ville urter. I tillegg vil det også være nødvendig å gjødsle den med organisk gjødsel, slik som gjødsel eller ormstøping.
  2. Deretter fortsetter vi med å plassere veilederne, som vist på bildet ovenfor, og la en avstand på omtrent 40 cm være mellom dem. På denne måten, når plantene vokser, kan vi holde dem mot dem, og forhindre at stilkene knekker.
  3. Deretter installerer vi drypp vanningsanlegget hvis vi ikke har det installert.
  4. Nå skal vi plante plantene slik at de skilles fra hverandre med ca 35-40 cm.
  5. Til slutt vil vi vanne.

Tomater

Dermed kan vi få en god høst 😉.