Skip to content

Hvordan plante vannmeloner

18 de juni de 2021

Vannmelon er en typisk sommerfrukt. Når det konsumeres ferskt, hjelper det oss å bekjempe varmen, og å ha en stor mengde vann blir en erstatning, i det minste midlertidig, for flaskevann. Dens smak har den eksakte søthetsgraden: den kjennes umiddelbart, men den er ikke så intens at den gir ubehagelige følelser i munnen.

Vil du vite hvordan du kan plante vannmeloner i hagen? Fortsett og dyrk den mest forfriskende frukten.

Vannmelon i frukthagen

Dyrking av denne ekstraordinære frukten starter om våren, når risikoen for frost har gått. Siden den er en plante av tropisk opprinnelse, trenger den minimumstemperaturen å være høyere enn 10 ºC for å spire. Så i løpet av denne sesongen vil vi forberede såbedet, som Jeg anbefaler at det er en plastplante at de selger i barnehagene siden det er lettere å kontrollere spiring. Du kan også bruke konvensjonelle potter, yoghurtglass, melkebeholdere eller andre, men det er viktig at det har et hull slik at overflødig vann kan komme ut uten problemer.

Når såbedet er valgt, Vi fyller det – hvis det er aktuelt – med underlag for frøbed eller for frukthager -også tilgjengelig i barnehager- nesten helt, og vi vil vanne den godt med en vannkanne som vi om mulig vil ha fylt med regnvann eller uten kalk.

Nå er det eneste som mangler ta frøene og begrav dem ikke mer enn 0,5 cm dypt og ca 2-3 cm fra hverandre mellom dem, ettersom de trenger å kunne kjenne sollyset og ha nok plass til å spire uten problemer. Derfor er det viktig at såbedet la oss plassere den i et område der den vil bli utsatt for solen hele dagen.

Vi vil holde dem godt vannet og i løpet av en uke begynner de å spire, men til de er omtrent 5 cm høye, vil det ikke være tilrådelig å sende dem til hagen, siden de er veldig små og vi kan ende opp med å miste dem lett. Selv om vi heller ikke trenger å vente lenge 🙂: om et par uker etter såing vil vi kunne plante våre elskede frøplanter i bakken, etterlater en skille på 1 eller 1,5 meter mellom dem.

Vannmelonbiter

Med hyppige vanninger, hver dag de varmeste dagene, og en vanlig organisk gjødsel, vannmelonene vil være klare til å høstes på omtrent 90 til 150 dager.

God beplantning!