Skip to content

Hvordan reprodusere asparges

20 de juni de 2021

Er du en av dem som liker å gå på jakt etter asparges? Y, Hva synes du om ideen om å ha asparges på terrassen eller hagen din? De er veldig motstandsdyktige mot tørkeplanter, og i tillegg produserer et enkelt eksemplar en stor mengde asparges i noen måneder.

De kan kjøpes i supermarkedet, men de smaker vanligvis ikke det samme som de som samles inn fra marken, hovedsakelig på grunn av måten de dyrkes på. Så jeg oppfordrer deg til å gå på jakt etter planter som gir asparges, men ikke å samle disse, men deres frø. For at de skal spire, skal jeg fortelle deg trinn for trinn hvordan å reprodusere asparges.

Asparges

Siden jeg kan huske har moren min og søsteren alltid vært på jakt etter asparges. Februar måned kom og det var ikke en dag de ikke benyttet seg av turen for å fange mangeda plantene vokste rett på begge sider av gaten. Jeg vet ikke hvordan de gjorde det, men de kom alltid med to gode bunter. Da jeg vokste opp, endte jeg med å bli med, og jeg må innrømme at det var vanskelig (og fremdeles vanskelig) å finne noen. Min mor ser dem imidlertid uten problemer.

Å samle asparges er en av tingene som kan gjøres som familie, mens du nyter naturen og naturen. Problemet er at på grunn av økningen i bruken av kjemiske plantevernmidler i gatene, er det ikke alltid trygt å ta dem. En måte å ikke utsette oss for fare på er ha vår egen asparges.

Reproduksjon av asparges

Aspargesfrø

Asparges er en plante som blomstrer om våren, og bærer frukt på sensommeren / tidlig på høsten avhengig av art og beliggenhet. Frukten er en rød drupe inni som er frøene, som er svarte. Slik at de spiser så snart som mulig, Det anbefales sterkt å plassere dem i et glass med vann ved romtemperatur i 24 timer.. På denne måten vil embryoet hydrere og dermed «våkne opp».

Neste dag fortsetter vi til så dem i en gryte med svart torv blandet med elvesand eller, hvis du ikke får det, med perlit eller pimpstein. Plasser den i et område der den er i direkte sollys, og hold den alltid fuktig, men ikke oversvømmet. De første tar ikke lang tid å spire: ca 2-3 uker, men de senere kan gjøre det etter to måneder.

I tilfelle det oppstår frost i ditt område, Det er mer tilrådelig å kjøpe en konvolutt med frø om våren og så dem i den sesongen for å forhindre at plantene blir skadet.

Tør du å plante din egen asparges? 🙂