Skip to content

Hvordan så agurk

2 de juni de 2021

Agurk er en veldig raskt voksende plante som også produserer frukt med en utsøkt smak. I tillegg er det veldig sunt og næringsrikt, siden det har betennelsesdempende egenskaper og er perfekt for å opprettholde den ideelle vekten; Og det er ikke å nevne at takket være vitamin B den har, kan cellene holde seg sunne.

Hvis vi tar hensyn til alt dette, vil du utvilsomt være interessert i å vite hvordan du skal plante agurk, ikke sant? Også, For å gjøre dette trenger du bare noen få ting, og følg instruksjonene som vi skal forklare nedenfor.

Hva trenger jeg for å plante agurk?

Agurken blir sådd om våren

Det første du må gjøre er bestemme hvor du skal plante agurkHvis du er i en såbed, for eksempel en gryte eller et brett med hull, eller direkte i hagen. Vi anbefaler at du gjør det i en såbed, siden du på denne måten vil ha større kontroll over frøene og spiring av dem, og dermed unngå å miste dem.

Nå, hvis du bestemmer deg for å så dem i bakken, må du først plassere et anti-urtnett slik at de urteaktige plantene i ditt område ikke har mulighet til å spire der du plasserer de av avlingene dine.

Derfor trenger du følgende for å plante agurker:

 • Såing i såbed:
  • Såseng: potter, brett med hull, yoghurtglass, melkebeholdere … Alt som er motstandsdyktig mot fuktighet og som har eller kan ha et lite hull i basen, vil være perfekt.
  • Underlag: For ikke å bli for komplisert, anbefaler vi å kjøpe land klargjort for frøplanter, som dette de selger, eller til en urbane hage (til salgs). Et annet interessant alternativ er å blande kompost hvis du vanligvis gjør det med 30% perlit.
  • Vannkanne med vann: det er viktig å hydrere frøene.
 • Såing i hagen:
  • Anti-herb-mesh: slik at agurkfrøene spirer uten å ha konkurranse. .
  • Hakke: det vil hjelpe deg å grave grøftene der du vil så frøene.
  • Vanningssystem: vi anbefaler at det drypper, siden vannet brukes mye bedre.

I tillegg, du må se etter et sted beskyttet mot direkte sol, og siden agurken er en klatreplante, trenger du også innsatser (til salgs) eller noe støtte som den kan klatre opp.

Hvordan så agurk trinn for trinn?

Agurker trenger verge

Hvis du allerede har alt du trenger, er det på tide å komme deg i arbeid:

Såing i såbed

 1. Den første tingen å gjøre er fyll såbedet med det valgte underlaget. Den skal ikke fylles til randen, men nesten.
 2. Seinere, vann samvittighetsfullt. Hell vann inn til all jorda er gjennomvåt og ubrukt avfall kommer ut av dreneringshullene.
 3. Neste trinn er ta noen frø og begrave dem en centimeter eller mindre. I tillegg må de skilles fra hverandre slik at de på denne måten spirer og vokser uten problemer. Det er faktisk best å legge 1 eller 2 i hver gryte, stikkontakt osv.
 4. Sist, såbedet blir plassert utenfor.

Såing i hagen

 1. Hvis du vil plante agurk i hagen, du må forberede bakken før; det vil si at du må fjerne ugresset og flytte rototiller for å fjerne steiner. Gjødsle, for eksempel ved å tilsette kompost eller guano, og planer landet.
 2. Seinere du må plassere anti-luke masken. Hvis det ikke blåser i ditt område, kan du holde det med mellomstore steiner (litt over 20 centimeter lange) eller med samme jord fra hagen din; ellers vil det være å foretrekke å bruke innsatser eller til og med betong.
 3. Neste trinn er lag hull i anti-luke masken uansett hvor du skal så. Ideelt sett bør plantene være omtrent 40-50 centimeter fra hverandre, så hullene må være så langt fra hverandre.
  Hullene skal ikke være store: tenk at frøene er en centimeter, og at stammen til plantene ikke er mer enn 4-5 centimeter. Så lenge de har en diameter på 15 centimeter, vil agurker vokse godt.
 4. Nå, installer vanningssystemet og sørg for at vannet når alle punktene der det må gå.
 5. Å bli ferdig, så frøene. Plasser maksimalt to i hvert område, og grav dem litt (ikke mer enn en centimeter) med jord.

Og klar! Enten du sår i frøplanter eller hager, så lenge de holder seg hydrert, bør de ikke ta mer enn ti dager å komme ut.

Når skal man sette agurk?

Agurk er en urteaktig plante som bare lever i noen få måneder. Så, det er viktig å så frøene våre om våren, som er når forholdene er mest passende for spiring. Nå, når blir de sådd: tidlig, midt eller sent?

Det vil avhenge av temperaturene i ditt område. Denne planten liker ikke kulden, så det anbefales å så når minimumstemperaturen er 15 ºC eller mer.

Hvor kan jeg kjøpe agurkfrø?

Hvis du vil få frø, kan du gjøre det herfra:

Ashley Medium Lang Agurk

Det er agurken, la oss si, klassisk. Planten har kraftig vekst, og produserer mørkegrønn frukt med pigger omtrent 23 centimeter lange. Det er ganske motstandsdyktig mot sopp som forårsaker mugg og mugg.

Agurk Alficoz – slangemelon

Det er en rekke agurk det kan være opptil 1 meter lang eller mer, og har en tykkelse på opptil 15 centimeter.

Marketmore 70 Medium lang agurk

Det er en plante som produserer agurker som ligner på Ashley Medium Long, men disse har ikke pigger. Størrelsen er 15 til 20 centimeter lang, og de sies å ha en veldig god smak.

Agurk Raider F-1

Det er en hybrid variant som gir mørkegrønne, sylindriske frukter mellom 16 og 18 centimeter av lengde.

Ha en veldig god såing, og fremfor alt kos deg med å så agurkafrøene.