Skip to content

Hvordan så hasselnøttfrukten?

4 de juni de 2021

Hasselnøtt er et frukttre som produserer deilig frukt: hasselnøtter. De er veldig næringsrike, siden de også er rike på vitaminer og mineraler. Men som om det ikke var nok, spirer de veldig lett, så mye at du bare trenger en gryte, underlag og vann.

Så hvis du vil ha en kopi, så forklarer vi det når og hvordan man sår hasselnøttfrukt.

Hvordan er hasselnøtt?

Hasselnøtter produserer spiselige frukter

Hasselnøtter produseres av hasseltreet, hvis vitenskapelige navn er Hasselnøtt corylus. Den vokser i de tempererte områdene i Europa og Asia, med kjølige temperaturer om vinteren og milde om sommeren. Med en høyde på mellom 3 og 8 meter kan det virke som en for stor plante å ha i, avhengig av hvilken hage, men sannheten er at veksten kan lett kontrolleres ved beskjæring, som må gjøres på slutten av vinteren.

Kronen er veldig bred og uregelmessig, består av grener som runde blader på mellom 6 og 12 centimeter lange og brede spirer, og med takkede marginer. Blomstene spirer foran bladene, og er ensomme: de mannlige er lysegule og de kvinnelige rosa. Fruktene er hasselnøtter, som modnes 7-8 måneder etter pollinering.

Hvordan så hasselnøttfrukten?

Når frukten er ferdig om høsten, er det i den sesongen når vi må så frøene, om mulig nyplukket fra planten. Hvis dette ikke er mulig, ikke noe problem: vi kan kjøpe noen i et supermarked.

Når vi har dem hjemme, anbefales det å legge dem i et glass vann i 24 timer. På denne måten vil vi vite hvilke som vil spire (de som synker) og hvilke som sannsynligvis ikke vil. Den neste dagen, vi forbereder gryter med en minimum diameter på 8’5cm og maksimalt 13cmog fyller dem med universal kultursubstrat blandet med 30% perlit.

Nå, vann og legg ett frø per beholder, midt i sentrum. Vi dekker det med mer underlag, og dryss med svovel eller kobber for å forhindre at det oppstår sopp. Så vanner vi igjen.

Hold pottene i halvskygge og godt vannet, de første hasselnøttplantene vil spire uten problemer om våren. Men ikke ha det travelt med å føre dem til hagen eller en større gryte: før transplantasjonen må røttene komme ut gjennom dreneringshullene.

Når skal du plante hasselnøtt i en gryte eller i hagen?

Hazel er et tre som vokser ganske sakte. Hvis forholdene er riktige for det, vokser det med en hastighet på omtrent 8, kanskje 12 tommer per år. Derfor må du være tålmodig med ham. Transplantasjonen skal bare gjøres når røttene kommer ut av dreneringshullene i potten.

Hvordan gjør du det? Som følger:

Plante hasselnøtt i en gryte

Hvis du vil bytte hasselnøtt i potte, du må følge dette trinn for trinn:

  1. Først må du velge en gryte som har hull i underlaget og som måler ca 3-5 centimeter i diameter og høyere enn den forrige.
  2. Bland deretter frukthageunderlag (til salgs) eller mulch med 30% perlit, leirestein eller lignende.
  3. Fyll deretter potten omtrent halvfull med denne blandingen.
  4. Deretter trekker du ut hasselnøtten fra den gamle gryten og setter den inn i den nye og plasserer den i midten. Hvis det er for høyt eller for lavt, kan du fjerne eller legge til mer underlag.
  5. Til slutt, fyll på og vann.

Plante hasselnøtt i hagen eller frukthagen

Hvis du vil ha en hasselnøtt i feltet ditt, du må plante den som følger:

  1. Det første trinnet er å finne det ideelle nettstedet for ham. For at den skal vokse godt, er det viktig at jorden er fruktbar og litt sur; I tillegg må den plantes med en minimumsavstand på 5 meter fra vegger, rør osv.
  2. Når stedet er valgt, blir det laget et plantehull på omtrent 50 x 50 centimeter.
  3. Deretter blir den fylt med mulch.
  4. Etterpå blir hasselnøtten fjernet fra potten og satt inn i hullet, slik at overflaten på rotkulen er litt under bakkenivå.
  5. Til slutt er den ferdig fylt og vannet. En verge kan også plasseres slik at den vokser rett.

Hvor kan jeg kjøpe hasselnøttfrø?

Hasselnøtter, hasselnøttfrukter

Få frøene dine.

Vi håper at du nå kan få en sunn hasselnøtt 🙂.