Skip to content

Hvordan så koriander

11 de juni de 2021

Dette er en plante som minner veldig om persille, faktisk er et av de vanlige navnene nettopp kinesisk persille. Dyrking og vedlikehold er veldig enkeltog med en rask vekst, kan vi være sikre på at vi i løpet av noen få uker vil ha den tilgjengelig for å krydre favorittretter.

Vil du vite hvordan koriander dyrkes?

Korriander frø

Det første du må gjøre er selvfølgelig skaffe frøene. Normalt finner du dem til salgs i ethvert jordbrukslager eller i barnehager, spesielt i den ideelle sesongen for såing: vår. Du vil se at de er ovale i form, lysebrune og med en diameter på ikke mer enn 1 centimeter. For å verifisere at de er levedyktige, anbefales det på det sterkeste legg dem i et glass vann og la dem være der i 24 timer. Etter den tiden, du kan gjøre to ting:

  • Kast frøene som har vært flytende, eller …
  • Forbered to forskjellige frøbed: en for de som vi vet vil spire uten problemer, og en annen som vi ikke er sikre på.

Unge korianderplanter

Koriander er ikke krevende når det gjelder type underlag. Dermed kan du bruke universell jord og til og med velge noe enda billigere: ditt eget hageland, som du vil blande med litt mulch og perlit (eller annet lignende materiale) slik at den ikke komprimerer og vannet renner raskt. Dette vil forhindre at dine unge planter blir påvirket av å ha et oversvømmet underlag.

Som vi sa er det en raskt voksende plante, men den har også en rask spiring. Om 7-10 dager begynner de som er mer våkne å dukke opp hvis de er plassert på et sted der de har så mye direkte lys som mulig; Ellers vil de ta lengre tid, og det er sannsynlig at deres utvikling ikke vil være tilstrekkelig. Når de når en høyde på mellom 10 og 15 centimeter, kan du plante dem i individuelle potter eller direkte i det grønne hjørnet ditt.