Skip to content

Hvordan så reddiker?

16 de juni de 2021

Hvis du har en liten plass til å lage en hage, og du vil se etter et alternativ små planter å plante, en god idé for dette ville være reddiker. De har vekstkvaliteten og en ganske akselerert modenhet, noen arter kan ta opptil tre uker, og generelt er de ganske resistente planter.

Før noe annet er det første å gjøre velg hvilken type reddik du vil så, siden det er mange varianter som vi kan velge fra, men for de gartnere som ikke har erfaring med såingsteknikken, anbefales det start med kirsebærbelten som har en forfallstid på 22 dager.

Fremgangsmåte for å dyrke reddiker

vokse reddiker

Vårreddiker er hva har en tendens til å vokse raskerePå den annen side kan høsten, selv om de er ganske like, ta 6 til 8 uker å oppnå modenhet. De Kirsebærbel Det er de som har en rød farge på utsiden og er hvite på innsiden, de har også en mild smak.

På den annen side er vinterreddiker vanligvis store, tar mye lengre tid å modnes og har mer stivelse enn vår- og sommerarter. Hvis du vil velge mellom reddiker, anbefales det å så dem på sensommeren for å dyrke dem om høsten eller vinteren.

Hvis du allerede er klar over hvilken type reddik du vil dyrke, er den neste tingen å gjøre velg riktig sted å plante dem. For dette må det tas i betraktning at det er planter som trenger mye sol, å velge et sted med lite skygge og nok lys er ideelt, steiner som kan forårsake hindring bør også fjernes, siden røttene blir viklet rundt det som er på bakken og vannet må løpe jevnt. På samme måte er det nødvendig å gi dem gjødsel med organisk materiale slik at de absorberer nok næringsstoffer.

Husk det reddiker kan ikke motta overflødig sollysda de kan produsere frø.

Hvis du vil opprettholde en konstant produksjon av reddiker, må du gjennomføre et program. Vårreddik har en spiringstid på 5 dager og innhøstingstiden kan være 3 til 4 uker.

Ved å så disse plantene, frøene skal begraves ca 12,5 mm og skilles med 25 mm. På tidspunktet for spiring av plantene som har vokst, må de kuttes ca. 5 cm, slik at det er nok plass til å plante flere varianter, og separasjonen av radene plantene blir sådd i skal være 30 cm. De større varianter krever mer plass for vekst, for at frøene må begraves ca. 25 eller 40 mm dype.

små reddiker

Reddiker bør vannes ordentlig når de vokser, jorda skal ikke ha for mye vann. Et av tegnene på om reddiker er klar til dyrking er diameteren på rotenDen skal være 2,5 cm, ellers kan du også røre litt i jorden og se om en pære har vokst.

Når du vokser reddiker, oppstår det vanligvis noen ulemper, noen av disse kan være sopp eller utseendet til insekter i hagen. Når du har soppproblemer, er et av tegnene plantens utseende, hvis bladene er misfargede eller til stede flekker på bladene, den syke planten skal fjernes, og hvis bladene blir brune, må du bare legge nok organisk materiale på dem.

Hvis problemet er insekter i hagen, bør det bemerkes om planten har tunneler, hull i bladene og fargene deres, for eksempel, og når det gjelder ormer, kan de elimineres ved å helle treaske i bunnen av plantene.

Hvis det er andre insekter som biller, anbefales det å bruke diatomitt, som når det pulveriseres blir et flatt pulver og er et naturlig insektmiddel.