Skip to content

Hvordan så Strelitzia frø?

7 de juni de 2021

Strelitzia eller Bird of Paradise er en av plantene som du kan ha en vakkert dekorert hage eller uteplass med. Dyrking og vedlikehold er veldig enkelt, så mye at det bare trenger å være i et område utsatt for direkte sol og en eller to vanlige vanninger for å vokse og utvikle seg uten problemer.

Kanskje av denne grunn mange lurer på hvordan man sår Strelitzia-frø. Hvis du er en av dem, oppdag hvordan kan du få flere eksemplarer til en veldig lav kostnad 🙂.

For å skaffe flere små planter av Strelitzia, er det ideelle å få de friske frøene, direkte fra planten, om sommeren eller tidlig på høsten. Men dette er ofte veldig vanskelig, altså Vi har ikke annet valg enn å kjøpe konvolutten med frø om våren, som selges i hagebutikker, barnehager og til og med online.

Vel hjemme, Vi setter frøene i et glass vann i to dager, skifte den dyrebare væsken og rengjøre beholderen hver dag for å unngå spredning av bakterier. Etter den tiden vil det være på tide å forberede såbedet. Som sådan kan vi bruke nesten hva som helst: blomsterpotter, frøplantebrett, melkebeholdere, glass yoghurt … Det eneste du må vite er at den må ha minst ett hull for drenering; Hvis du ikke har det, vil vi gjøre det med en takket kniv eller saks.

Svart torv

Seinere, vi fyller såbedet med universelt voksende medium, mulch eller kompost og vanner det grundig, slik at hele jorden er godt fuktet. Nå tar vi frøene og sprer dem over det, og etterlater en avstand mellom dem på ca. 2-3 centimeter. Siden de ikke kan spire hvis de blir utsatt for solen direkte, vil vi dekke dem med et lag på 1 centimeter eller mindre av underlaget.

Til slutt og for å forhindre at sopp dukker opp, vi tilfører kobber eller svovel og vann igjen. På denne måten vil frøene være i det beste frøbedet, fordi de ikke bare vil ha vann, men de trenger heller ikke å bekymre seg for noe.

Strelitzia reginae i blomst.

Slik at alt fortsetter å gå bra, det er nødvendig å plassere såbedet på et veldig lyst sted utenfor og ikke la jorden tørke ut. Dermed vil de spire etter maksimalt to måneder.

Kos deg med de små plantene dine! 🙂