Skip to content

Hvordan ta vare på begonier

26 de juni de 2021

Hvis du vil ha en planteklokkeen med noen vakre blomster, den begonia det er det ideelle valget.

Denne planten, som vi nevnte, skiller seg ut for blomster, men også for løvverk: bladene er generelt ovale og kjøttfulle, og noen arter har til og med en viss sukkulens i stilkene og bladene, det vil si evnen til å lagre vann og fuktighet i disse delene.

Utover forskjellene mellom arter er de aller fleste mellom 30 og 40 centimeter høye. Disse egenskapene er det som gir et utseende karakter, noe som gjør dem ønskelige for designere og generelle hageentusiaster.

Hvis dette er saken din, tilbyr vi deg en serie viktige tips for å ta vare på begonia:

– Den begonia Trenger en lys jord og rik på humus. Den mest praktiske er en blanding av torv, bark og sand (sistnevnte i mindre grad enn de to første).

– Du må holde underlaget alltid fuktig, ikke oversvømt, siden det største problemet er at stilkene råtner på grunn av overflødig vanning. For å forhindre det, anbefaler vi vanne planten alltid under, det vil si å sette gryten på et fat med vann en stund og deretter fjerne vannet.

– Den temperatur ideell for utvikling er mellom 18 og 26 ºC.

– Du må også sørge for at planten er på et sted med godt lys men beskyttet av en lys nyanse. Hvis solen treffer stoffene dine direkte, vil den mest sannsynlig brenne dem.

– Det anbefales også å beskytte planten mot trekk.

– Multiplikasjon gjøres enkelt gjennom stiklinger.

Ikke glem å også ta vare på inneplantene dine i vår.

Mer informasjon – Ta vare på innendørs planter om våren

Kilde – Infojardin

Fountain – Glenwood hager