Skip to content

Hvordan ta vare på en hage hjemme

15 de juni de 2021

Det er ingenting som å dyrke din egen mat. Smaken den har, kan ikke sammenlignes med den samme frukten eller grønnsaken som er kjøpt i supermarkedet. Og saken er at omsorgen du kan gi den ikke er den samme som den som mottas av de som senere blir solgt på denne typen steder, med unntak av de som bare selger økologiske produkter.

Opplevelsen er mye mer givende når du kan gjøre det hjemmefra. Og, vet du det beste? Du trenger ikke ha et veldig stort stykke land for å kunne gjøre det. I virkeligheten vil potter eller planter være tilstrekkelig. Så, oppdag hvordan du tar vare på en hage hjemme, og du vil se hvordan du kan få en veldig god høst – nesten – gratis.

Hva trenger jeg for å lage en hage?

Direkte sol

Grønnsakshage hjemme

Hageplanter trenger å være i en solrik utstilling for å kunne vokse, ellers vil de ikke kunne ha en god utvikling.

Vann

Viktig for vanning av planter. Hagebehandlerens vannbehov er veldig høyt, slik at det kan være nødvendig å vanne dem en gang om dagen.

Organisk gjødsel

Flaggermus guano

Siden de er egnet til konsum, er det viktig å gjødsle dem med organiske produkter, for eksempel «tørre» matrester (salat, skall, kaffe og / eller te, osv.) Eller treaske. Andre alternativer er gjødsel, guano og ormstøping. Bruk flytende gjødsel hvis du skal dyrke plantene dine i potter, for å unngå forverring av dreneringen.

Jord eller containere

Du kan plante grønnsakene dine direkte i marken hvis du har det, eller velge å bruke potter, planter, resirkulerte bøtter, dekk, …

Ikke dyrk flere planter enn det som passer inn i det rommet. Så de du har kan gi bedre og større frukt.

Veiledere

Tomathage

For å hindre at stilkene vrir seg, er det planter som tomater som trenger litt hjelp. Sett innsatser eller stokker på dem slik at de kan bære vekten av fruktene.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Som følger:

  • Irrigasjon: det må være veldig hyppig, spesielt om sommeren. Ikke la jorden holde seg tørr lenge.
  • Abonnent: gjennom hele vekst-, blomstrings- og fruktsesongen må du gjødsle dem en gang i uken eller hver 15. dag.
  • Beskjæring: Det er noen planter, som tomater eller paprika, som kan beskjæres for å få ut nye grener og følgelig ny frukt. Du har mer informasjon ved å klikke på dem.
  • Skadedyrsbeskyttelse: hvis de er godt vannet og befruktet, er det vanskelig for dem å få problemer, men jeg anbefaler å gjøre forebyggende behandlinger med neemolje og kaliumsåpe (ikke bland dem: bruk den ene en gang og den følgende måneden den andre) i de varme månedene for å unngå utseende av skadedyr.
  • Fjern det ville gresset: bedre kjent som luke. Dens røtter tar bort næringsstoffene fra grønnsakene dine, så du må trekke dem ut av røttene.
  • Tiltrekker pollinerende insekter: bier for eksempel vil pollinere blomster. Planter noen blomstrende planter, som tusenfryd, nasturtium eller pelargoner for å få en interessant mengde frukt.

Urban hage

Kos deg med hagen din 🙂.