Skip to content

Hvordan ta vare på en Phalaenopsis orkide

19 de juni de 2021

Phalaenopsis er innendørs orkidé par excellence. Dens egenskaper og vakre blomster gjør det til en ekstraordinær plante som mange av oss vil ha hjemme, slik at vi kan tenke på den hver dag. Men dessverre, etter blomstring, visner de og havner i søpla. Er det en måte å få det til å vare i flere år?

Sannheten er at ja, og for dette må du bare følge rådene vi vil gi deg i denne artikkelen. Oppdage hvordan ta vare på en Phalaenopsis orkide.

Phalaenopsis

For å ha en Phalaenopsis i live i lang tid, må du ta hensyn til følgende:

  • plassering: du må plassere den i et rom der den får mye naturlig lys, men ikke direkte. Det må også beskyttes mot trekk, både kaldt og varmt. Den ideelle temperaturen for denne vakre blomsten er mellom 15 og 25 ºC.
  • Irrigasjon: denne planten selges plantet i en gjennomsiktig pott, siden den vokser på grenene til andre trær, slik at røttene blir utsatt. Når de absorberer vannet, blir de grønne, så vi trenger bare å vanne det når de er hvite, ved å bruke regn eller forsuret vann (fortynne væsken fra en halv sitron til en liter vann).
  • Abonnent: den må betales med orkidégjødsel i de varme månedene, i henhold til indikasjonene som er spesifisert på produktemballasjen.
  • Transplantasjon: annethvert år, om våren, kan underlaget endres ved å legge furubark til salgs i barnehager. Plasser anlegget slik at det er bare 1 cm (eller mindre) under kanten av potten.

Phalaenopsis i blomst

Med disse tipsene vil det være vanskelig for deg å ha skadedyr og / eller sykdommer. Likevel må du alltid være årvåken da den kan bli påvirket av bomullsmelly eller av sopp. Den første kan fjernes med en vattpinne fra ørene, men den andre kan bekjempes med systemiske soppdrepende midler og ved å redusere vanningsfrekvensen.

Kos deg med Phal 🙂.