Skip to content

Hvordan ta vare på en pottet rosebusk

6 de juni de 2021

Har du bestemt deg for å dyrke en rosebusk i en gryte? Gratulerer da rosebusk er en av de vakreste plantene og en av de mest brukte å dekorere hager i hjemmet, siden skjønnheten til blomstene deres gjør ethvert sted til et sted fullt av farger og spesiell duft, samtidig som de, når de er godt modne, vil bli brukt til å lage buketter og gi til en elsket.

Å plante potterosebusk er en prosess som får hjemmet til å se lyst ut, med de forskjellige nyanser som disse kan presentere og blomsterens friskhet, men for å ha sunne potterosebusk og med all fargen vi ønsker at de skal ha, må vi huske på at de krever viss omsorg du må følge for å brevet.

Fremgangsmåte for å ta vare på en rosenbuske

rosa blomster

Å dyrke en rosebusk handler ikke bare om å plassere den i en gryte med jord og bare la den være der, men heller krever litt oppmerksomhet at du skal låne dem ut til en bedre utvikling og derfor bedre, mer fargerike og mer duftende blomster:

Trinn 1

Det første du bør ta i betraktning når du legger rosebusk i en gryte, er en av de grunnleggende reglene for hver plante, som er at den får nødvendig sollys.

Det beste du kan gjøre er å plassere potten et sted hvor solstien treffer rosenbusken i minst 6 timer om dagen, og selv om det er noen typer rosenbusker som vil fortelle deg at de foretrekker skygge, er disse også gode i ca 4 timer daglig lys.

Steg 2

For at rosenbusken skal vokse ordentlig, er riktig mengde fuktighet nødvendig. Hva betyr dette? Hva dette anlegget må ikke ha nok vann til å drukneDerfor anbefales det at potten har en drenering som gjør at den kan eliminere overflødig vanning, men samtidig må den beholde litt vann for å holde seg fuktig, noe som gjør at du kan velge riktig underlag.

Trinn 3

I det spesielle tilfellet at rosebusk har tidligere visne roser, bør disse fjernes, siden fraværet av disse er det som vil føre til at de nye rosene dukker opp, med mer styrke enn forgjengerne.

Trinn 4

Det fjerde trinnet er et av de grunnleggende for riktig vekst av potte rosebusk, som er en riktig beskjæring. Vinteren er tiden på året da planten er i en overgangstilstand, det vil si å sove, og det er riktig tidspunkt å starte beskjæringsprosessen, og du vil ha tid til slutten av februar.

For dette må du nødvendigvis bruke hansker, siden tornene på stilkene kan skade deg.

Trinn 5

For å ta vare på potteplanten din, bør du inspisere den med jevne mellomrom, fordi skadedyrene som vil mate på bladene og stilkene, ikke vil vente. Du bør være oppmerksom på baksiden av bladene og fargen. Hvis de fortsetter i en klar grønn, vil du ikke ha problemer, men hvis du ser små flekker, enten hvite eller mørke i fargen, er dette sikkert et skadedyr, for eksempel små biller eller bladlus.

Det er spesielle preparater for å eliminere dem eller forskjellige væsker av hjemmelagde typer, med stoffer som du lett finner i huset ditt, for eksempel sitron og eddik, som får dem til å slutte å mate på rosebuskene dine.

Nedenfor vil vi gi deg en liste over alle insekter som kan ta over rosebuskene dine og la dem være i dårlig forfatning:

  • Mygglarve
  • Biller
  • Bladlus
  • Chinchilla
  • Snegler
  • Larver
  • Snegler

person som lukter roser

Alle av dem kan true levetiden til din pottede rosebuskDerfor vil riktig behandling til rett tid være av stor betydning, og et annet viktig behov vil være at det ikke skjer igjen, så du må ta nødvendige forebyggende tiltak. Ved å følge disse trinnene vil du helt sikkert ha potten rose bush i hjemmet ditt sunn, sterk, fargerik og full av duft som du trodde du hadde.

Nyt det!