Skip to content

Hvordan ta vare på et kiwitre

21 de juni de 2021

Vil du ha noen kiwier? De er deilige, og nå om sommeren hjelpe oss med å hydrere på grunn av det høye vanninnholdet. Og de er enda bedre når de plukkes direkte fra planten.

For å smake på dem er det nødvendig å vite hvordan ta vare på et kiwitre. Les videre for å finne ut behovene til denne fantastiske hageplanten.

Kiwi plantasje

Det vitenskapelige navnet på kiwi er Actinidia chinensis, en art som kan forveksles med et tre, som du kan se på bildet, men som egentlig er en klatrende busk. Den er innfødt i Kina, men dyrkes for tiden i store deler av verden. Den har enkle, løvfellende blader, grønne på undersiden og en mørkere tone på oversiden. For å få frukt, vi trenger et marsjprøve og en annen kvinne, eller vi kan skaffe oss selvbestøvende kiwi, som selv om de har en høyere pris, trenger vi bare en for å smake på fruktene.

Et annet alternativ er så frøene dine om våren, men fordi vi må vente rundt 7 år for å kunne dra nytte av den første høsten, anbefales det ikke, med mindre vi vil eksperimentere og / eller venting ikke er noe problem 🙂.

Kiwi blomst

Kiwi trenger å være i et område utsatt for direkte sollys slik at fruktene modnes ordentlig. Det vil også være viktig at vi vanner det veldig ofte, spesielt hvis vi er om sommeren eller lever i et tørt klima, men unngår at jorden, som må være porøs, forblir oversvømmet.

Når vi planter den i hagen, eller i en gryte, må vi plasser en veileder som jeg kan klatre etter. På denne måten vil den ha en optimal utvikling, som vil garantere en utmerket høst.

Om vinteren kan du utføre treningskjæring, som vil bestå av å gå trimme de grenene som blir for store oppover. For å gjøre høsting av fruktene mer behagelige, anbefales det å ha en kiwi-plante som ikke er mer enn 2 meter høy. I denne sesongen er det også viktig beskytt den mot intens frost, introduserer den innendørs hvis temperaturen faller under 2 grader Celsius under null, eller på annen måte med termisk teppe eller drivhusplast.

Tør du ha dine egne kiwier?