Skip to content

Hvordan ta vare på hagen om sommeren?

16 de juni de 2021

I løpet av de varmere månedene av året er det mye å gjøre. Planter vokser med god hastighet, og mange av dem blomstrer og til og med bærer frukt. Å kunne utvikle seg trenger en konstant tilførsel av vann og regelmessige tilførsler av kompost, i tillegg til å være beskyttet mot skadedyr og mikroorganismer som forårsaker sykdommer.

Å ta vare på hagen om sommeren tar tid og krefter, men det er en opplevelse som kan være virkelig berikende. 😉

Irrigasjon

Drypp vanning i hagen

Det er en av de viktigste oppgavene å gjøre gjennom hele året, men om sommeren øker det viktigheten enda mer. Solen varmer opp jorden mye raskere, så vannet fordamper også raskere, og selvfølgelig, hvis den fordamper, kan ikke plantene bruke den som de skal. Og dermed, du må vanne mye og veldig ofte, daglig om nødvendig, i skumringen.

Abonnent

Gjødsel for planter

Vann er like nødvendig som gjødsel, spesielt i modningssesongen, som i tilfelle mange hagebrukplanter er om sommeren. Siden de er planter til konsum, de må betales med organisk gjødsel som guano, gjødsel eller humus. Et lag på ca 2-3 cm legges rundt hver og en, blandes litt med jorden og vannes.

Forebygging av skadedyr og sykdommer

Neem olje

Eliminere ville urter

Villte urter (ugress, ugress) som vokser i hagen er et reelt problem: de vokser veldig raskt, og hvis vi lar dem, kan de invadere hele feltet. I tillegg må det tas i betraktning at kan tiltrekke seg forskjellige skadedyr, for eksempel bladlus, melkeblomst eller rød edderkopp, slik at en måte å forhindre hagen til disse er ved å eliminere ugresset.

Naturlige og økologiske behandlinger

Hvis plantene våre allerede har en pest, vi kan behandle dem med naturlige produkter som vi finner til salgs i alle barnehager, for eksempel neemolje eller kaliumsåpe; uten å glemme bestemorens rettsmidler som du kan lese her 😉.

Når det gjelder sykdommer, kan de forhindres hvis vi ikke våter bladene eller blomstene, og hvis vi unngår overdreven vanning.

Innhøsting

Tre nyplukkede modne tomater

Det er mange grønnsaker som modnes denne sesongen, som salat, tomat, pepper, løk, reddik, bønner eller agurk, så Vi vil samle dem på en jevn måte når de er ferdig med å utvikle seg.

Ha en god sommer 🙂.