Skip to content

Hvordan ta vare på hjemmeglede om vinteren

21 de juni de 2021

De gleder ved hjemmet de er veldig prangende blomstrende planter. Ideell for å ha i en gryte, ettersom de er hjemmehørende i tropiske regioner i løpet av de kaldeste månedene av året, må de beskyttes slik at de kommer trygt til våren.

Hvis du ikke vet hvordan du gjør det, ikke bekymre deg. Vi vil fortelle deg det. Oppdag hvordan du kan ta vare på hjemmeglede om vinteren.

Impatiens

Hovedpersonen vår, hvis vitenskapelige navn er Impatiens walleriana, er en liten plante omtrent 40 cm høy med enkle blader, med litt takkede kanter. Så lenge været er bra, oppfører det seg som en flerårig plante med en forventet levetid på 7-8 år; men i de tempererte eller kalde områdene brukes den mer som en sesongbasert plante, siden den er veldig økonomisk (et eksemplar som allerede blomstrer kan koste 1 euro eller mindre i Spania). Men selv om du bor i et område der vintrene er harde, du kan ha det inne i hjemmet ditt, alltid med tanke på at temperaturen ikke skal synke under 13 ° C.

Vi vil plassere den i et veldig lyst rom, men beskyttet mot trekk (både kald og varm). Dermed vil et ideelt sted være for eksempel i et soverom som hadde mye naturlig lys.

Hjemmeglede

Vi kan heller ikke glemme fuktigheten. Det kan ikke være for høyt eller for lavt, siden det i begge tilfeller kan påvirkes av sopp eller skadedyr (rød edderkopp, bladlus). For å få den rette kan vi legge glass eller boller med vann rundt, eller legg den på et brett med småstein. Det anbefales ikke å spraye det, da det kan skade bladene.

Vanning i løpet av denne sesongen må være ukentligog unngår dermed at underlaget blir oversvømmet. Hvis vi har det på en tallerken, når vi vanner, vil vi kaste overflødig vann.

Med disse tipsene vil din hjemmeglede helt sikkert blomstre igjen om våren. Du forteller oss om det 😉.