Skip to content

Hvordan ta vare på hortensiaer

23 de juni de 2021

Disse dyrebare buskene er de ubestridte hovedpersonene i tempererte hager over hele verden. De vakre rosa, hvite eller blå blomstene tiltrekker øynene til alle planteelskere.

Vil du dekorere terrassen eller hagen din med dem? La oss se da hvordan ta vare på hortensiaer.

Hortensiaer

Hortensiaer tilhører slekten Hydrangea, og er hjemmehørende i Asia. De er planter som betraktes som acidofile, fordi de vokser i sure jordarter. På samme måte må de også vannes med et vann med lav pH, siden de ellers kan lide av klorose. Hvis du har kalkholdig jord i ditt område, er det best å velge å ha den i en gryte med et spesifikt substrat for denne typen planter.

De er busker som ikke overstiger en og en halv meter i høyden, perfekt for å merke stier eller holde i en gryte. Og sist, men ikke minst, støtter de beskjæring rimelig; Med hvilken du kan kontrollere veksten og gi den den formen du liker best uten å måtte ta noen risiko. Men viktig: det er å foretrekke at den beskjæres om høsten eller mot slutten av vinteren.

Blå hortensia

Den ideelle plasseringen vil vanligvis være en der den mottar direkte sollys. Men hvis du bor i et klima som Middelhavet, hvor solen er veldig intens om sommeren, må du plassere den i skyggen eller delvis skygge for å forhindre at bladene blir skadet av solstrålene.

Hvis vi snakker om vanning, dette det må være hyppig gjennom hele vekstsesongen, det vil si om våren og sommeren: en vanning hver 2-3 dag vil gjøre det enkelt for planten din å utvikle seg. Tvert imot vil vi om høsten og vinteren redusere hyppigheten til 1-2 ukentlige vanninger.

Til slutt vil en organisk kompost – som ormstøpinger – påført hele året, holde hortensiaen sunn og kraftig.