Skip to content

Hvordan ta vare på hyasinter

22 de juni de 2021

På slutten av sommersesongen kommer endelig sesongen med å plante pærene som vil ønske våren velkommen, blant dem våre hovedpersoner: hyasinter. Disse små løkplanter har en veldig prangende blomsterstand, som gjør dem til en av de mest kultiverte verdensomspennende.

Du vet ikke hvordan ta vare på hyasinter? I så fall ikke bekymre deg. Jeg skal fortelle deg alt du trenger å vite, slik at du kan nyte de vakre blomstene.

Hyasintegenskaper

Hyasinter

Hyasinten, som tilhører den botaniske slekten Hyacinthus, er innfødt i Lilleasia. Den vokser til en høyde på ca. 20-25 cm, og blomsterstanden er piggformet, det spirer om vårfylling med små blomster lilla, blå, hvit, rosa, rød …

På grunn av egenskapene anbefales det mer som en potteplante enn som en hageplante, men sannheten er at når mange pærer blir plantet sammen i bakken, det opprettes et spektakulært farget teppe. I alle fall velger du stedet du velger, det er viktig at det får direkte sollys, minst 5 timer / dag, siden ellers ville utviklingen ikke være tilstrekkelig. Også kan holdes innendørs, i et veldig lyst rom, vekk fra vinduer og trekk.

Hvit hyasint

Som underlag er det å foretrekke å bruke svart torv med perlitt i like deler, og hold den alltid litt fuktig, og unngå vanntetting. Dermed vil vi vanne omtrent 2 ganger i uken, bortsett fra de dagene det regner; Med andre ord, hvis det er på tide å vanne på mandag og det regner den dagen, vil vi vente på lørdag. For å unngå sopp, vi vil drysse med soppdrepende middel -Kan være kobberlainco eller svovel- over pærene.

Etter blomstring kan du velge å fortsette å ha pæren i gryten, uten å vanne den, eller for å fjerne pæren og oppbevare den på et mørkt og tørt sted.

Skal du plante hyacintpærer denne sesongen?