Skip to content

Hvordan ta vare på påskeliljer

22 de juni de 2021

Når dagene blir kortere og temperaturen begynner å avkjøles, det er på tide å plante løkene som skal blomstre neste vår. En av dem er narcissen, planter hvis blomster vil lyse opp uansett hvor de er.

Hvis du ikke vet hvordan ta vare på påskeliljer, Legg merke til rådene våre.

Gul påskelilje

Påskeliljen er en løkformet plante som er hjemmehørende i Europa og Middelhavsområdet. Den tilhører familien Amaryllidaceae, som andre like vakre blomster, Amarillys. Selv om praktisk talt alle arter blomstrer om våren, er det noen som gjør det på forsommeren, for eksempel Narcissus poeticus. De vokser til en høyde på ca 30-35 cm, med lange, tynne, mørkegrønne blader.

I hagearbeid kan de brukes som en utendørs plante, enten i planter eller direkte plantet i bakken; eller også som en innendørs plante, der den ikke skal mangle lys. Og fordi den er ganske liten i størrelse, kan den plasseres hvor som helst. Hva mer, kan brukes som avskåret blomst uten å bli med dem med blomster av andre arter, siden påskeliljer avgir et stoff som får dem til å visne raskt, siden de varer ganske lenge.

Hvit og oransje påskelilje

Narcissepæren plantes om høsten, når temperaturen er under 30 ºC, og blomstrer etter omtrent fire måneder, midt i vårsesongen. Du kan nyte blomstens skjønnhet i nesten tre uker, så lenge minimumstemperaturen ikke faller under 15 ° C. Selv om den støtter veldig milde, kortsiktige frost, er det ideelle å dyrke det i tempererte klimaer.

Som underlag kan du bruke kompost med perlit eller svart torv. Den må holdes fuktig, men unngå vannlogging. Det anbefales sterkt å gjøre forebyggende behandlinger med naturlige soppdrepende midler -som kobberlainco eller svovel- slik at soppene ikke skader pærene i regntiden.

Skal du plante påskeliljeløk denne sesongen?