Skip to content

Hvordan ta vare på roser for å nyte dem

30 de januar de 2021

Hvis det er en plante som vekker lidenskap blant hagearbeidere, er det rosebusk. En av de vakreste blomstene som finnes, og som vekker generell tvil: hvordan ta vare på roser slik at de varer lenger og kan utvide sin tilstedeværelse. En måte å stole på blomsten som får kallenavnet til damen i hagen i fylde litt mer.

Vi har en tendens til å tro at vi trenger å vite hvordan vi skal ta vare på roser slik at de blir hos oss lenger. Og der finner vi den første feilen. Rosen er fortsatt blomstringen av en plante som, for å bli fylt med dem, trenger viss velvære og pleie. En rosebusk som ikke er i toppform kan blomstre, ja. Men verken vil det med mengden at det kan, eller vil rosene vare så lenge vi ønsker.

Av denne grunn og utover å vite hvordan du skal ta vare på roser, er det viktig å vite hvilken omsorg vår rosebusk krever for å kunne blomstre i fylde. Å gjøre det med kraft og, enda viktigere, med helse.

Den beste måten å så for å samle frukten, den fantastiske blomsten, i de solfylte månedene.

5 VESENTLIGE ARBEIDER FOR Å PLEIE AV ROSARIEN

Før du går i detalj om hvordan du skal ta vare på roser, la oss få vite litt mer om rosebuskens behov. Noen som direkte markerer ikke bare helsen din, men også din evne til å blomstre med større eller mindre intensitet.

Typer av rosebuskDenne familien av planter deler omsorg, uavhengig av type. Oppdag vårt utvalg her

Generelt er rosebusk rustikke og motstandsdyktige planter. I stand til å overleve, til og med, de harde vinterfrostene som spirer ut igjen om våren. Planter som med liten omhu vil følge oss i mange år. En god grunn til å betale dem den lille oppmerksomheten de trenger på de viktigste øyeblikkene av året.

1. Plantasjen, en nøkkelfaktor

Hvis det er noe som direkte bestemmer ikke bare trivselen til en rosebusk, men også hvordan du skal ta vare på roser, er det plantingen. Plant en rosebusk riktig er å ha gjort halvparten av arbeidet når det gjelder å ta vare på planten selv. Å velge et sted med minst seks timers sol om dagen, gjøre det på den nødvendige plantedybden, la det være mellomrom mellom rosebush og rosebush slik at de kan oksygeneres, eller gjøre det på et sted som er skjermet for vinden, vil i stor grad gjøre det lettere å dyrke det riktig .

Forhold som ikke bare er nødvendige for de rosebuskene som er plantet direkte i bakken, men også strekker seg til rosebusk i potter.

2. Gi den jorden den trenger

Rosebuskene krever a nøytral jord eller, hvis ikke, litt sur. I tillegg må den være rik på organisk materiale. Av denne grunn er idealet at vi velger å bruke et spesifikt substrat for rosenbusker, siden det vil ha den nødvendige næringsstoffformuleringen for denne typen planter.

Underlag for rosebuskMed næringsstoffene og komponentene som er nødvendige for riktig utvikling av planten. Lær om dette underlaget for rosebusk

I tillegg til dette er det ikke praktisk å plante en rosebusk på stedet der det har vært andre tidligere plantet. Rosenbusken er en plante med høyt næringsbehov, så landet er sannsynligvis helt utarmet. Hvis vi må gjøre det samme sted, er idealet at vi lager en brønn med gode dimensjoner som vi vil berike med det samme substratet som vi nettopp har nevnt.

Og for de unge eksemplarene vi planter, anbefales det også å bruke dem et rotmiddel for rosenbusker og andre prydplanter for å gjøre oppgaven enklere for oss.

3. God drenering, viktig

Enten vi har en rosebusk plantet i en gryte eller om den er direkte på bakken, må vi være nøye med drenering. Selv om rosebusk krever et regelmessig vanningsmønster og fuktig jord, tåler den ikke overflødig vann ved røttene.

4. Skadedyrkontroll

En av de mest delikate aspektene ved denne planten. Til tross for at den er ekstremt motstandsdyktig, er den en ekte magnet for noen skadedyr. Noen som alvorlig kan kompromittere ikke bare blomstringen, men også helsen. Noe av de vanligste skadedyrene i hagen om sommeren er det vi kan finne i anlegget vårt. Bladlus og vennene deres maur, rød edderkopp eller muggsopp er noen av fiendene vi må kjempe fra begynnelsen.

AntiantsFor å eliminere hageskadedyr som bladlus, må vi også kontrollere maur. Bli kjent med disse maurbetene.

Ett tips: til eliminere skadedyr ingenting som å kjenne dem. Og ikke hvile på laurbærene: i tillegg til å gjennomgå anlegget vårt, er det viktig å ta tiltak med insektmidler eller soppdrepende midler spesifikk.

5. Beskjæring midt på vinteren

En av stellene til rosebusk om vinteren viktigere. Når planten fortsatt er i dvale, er det på tide å utføre årets viktigste beskjæring. Med den vil vi oppnå det, med ankomsten av godt vær, vil rosebushen vokse tilbake i toppform. Ideelt sett gjør du det i februar, når vinteren begynner å trekke seg tilbake.

Men hvis denne måneden fortsatt har mye frost, anbefales det at vi lar den stå i mars. Men ikke senere, da det kan forsinke plantens blomstring betraktelig.

Hvordan ta vare på roser i blomster

Nå som vi vet hva vår rosebusk trenger, la oss finne ut hvordan vi kan ta vare på roser når de allerede er i blomst.

Til å begynne med er det viktig at når planten begynner å spire om våren la oss eliminere hickeys. De stilkene som vokser direkte fra plantens hovedstamme, og som utelukkende er næringsstjelere. Denne typen grener blomstrer ikke, men det kan føre til at rosebusk ikke har ressurser til å gjøre det ordentlig. Det er tilrådelig beskjær så nær kofferten som mulig, og alltid på motsatt fas. På denne måten vil de ikke kunne akkumulere vann og spire på nytt for å fortsette å tømme anlegget.

Mini rosebushMini rose bush er en fantastisk måte å nyte disse blomstene uten å ha en hage. Oppdag vårt utvalg av denne typen rosebusk i butikken vår

Et aspekt som er viktig når det gjelder å vite hvordan du skal ta vare på roser, er vanning. En som vi må administrere forskjellig avhengig av type rosebusk. I tilfelle av rosebusk plantet i bakken og med visse år, kan vi plassere risikoen. Disse plantetypene har et godt nettverk av røtter og kan søke vann på god dybde.

Hvis det handler om en ung rosebushIdeelt sett bør vi alltid holde underlaget fuktig i løpet av månedene når temperaturen begynner å stige. En omsorg som vi også vil måtte søke på miniatyr rosebusk.

Leire potterLeirepotter er den perfekte beholderen for rosebusk, uansett hva de er. Ta en titt på utvalget vårt

I begge tilfeller, typen potte de er plantet i er viktig. For denne typen planter er leirepotter ideelle: de opprettholder ventilasjonen av planten og lar den opprettholde en viss fuktighetsgrad. For rosenbusker er vi alltid nødt til å unngå plastpotter, da de kan svekke røttenes helse.

Det er viktig å forstå det en tørr rosebush vil ha tørre roser. Imidlertid, så viktig som det er å vanne, er å gjøre det riktig. For å ta vare på rosene, er idealet at vi vanner planten ved foten alltid unngå å fukte blader eller blomster. I tilfelle dette kan vi forårsake sopp. Dårlige reisefølge til å ta vare på rosene.

Og til slutt, et siste tips for å vite hvordan du skal ta vare på roser og få dem til å vare lenger: fjern visne roser. På denne måten slipper anlegget å bruke ressurser på roser som allerede er bortskjemte, og vil få muligheten til å fokusere på de som er i ferd med å åpne seg.

Og etter å ha utført alle disse bekymringene for å ta vare på rosene og rosenbusken, har vi bare en ting igjen: å nyte deres utrolige skjønnhet.