Skip to content

Hvordan ta vare på surfinias

22 de juni de 2021

Hvem vil ikke ha veldig enkelt vedlikehold og veldig motstandsdyktige blomster på balkongen? Hvis du også leter etter en plante med disse egenskapene, skal jeg vise deg i dag hvordan ta vare på surfinias. Noen vakre planter som vil tiltrekke øynene til alle som passerer foran hjemmet.

Følg disse råd for å få noen fantastiske planter.

Surfinias på balkongen

Bildet er pent, ikke sant? Å ha noe som dette i hjemmet ditt er mye lettere enn du kanskje tror først. Vi må faktisk bare huske at surfinias elsker Sol og luftfuktighet. Dermed må du plassere dem på det lyseste stedet du kan finne, og vanne dem ofte. Som underlag kan du bruke universell hagejord, eller lage din egen blanding med 70% svart torv og 30% perlit.

Ved å ha ganske små voksendimensjoner, de er de perfekte kandidatene å ha i hengende gryter. Den eneste ulempen er at de er sesongplanter, noe som betyr at de ikke er motstandsdyktige mot frost. Men det er ikke noe problem, siden både prisen på en voksen plante og en konvolutt med frø er veldig billig; Med hvilken du i løpet av neste sesong vil kunne tenke på sine dyrebare blomster igjen.

Hvit surfinia

De vanligste problemene som vanligvis påvirker dem er bladlus, den Rød edderkopp, den virus og snegler, som ikke nøler med å smake på noen blader så snart de har en sjanse. For å bekjempe dem anbefales det å gjøre forebyggende behandlinger med naturlige produkter – Neem olje, for eksempel – gjennom hele sesongen, eller å bruke spesifikke produkter som selges i barnehager og hagesentre for å eliminere dem.

Vil du at den skal blomstre igjen? Skjær den i to. Du vil se hvordan det ikke vil ta lang tid å få nye blomsterknopper i løpet av disse månedene.

Hvis du er i tvil, kom inn Ta kontakt med med oss.