Skip to content

Hvordan ta vare på tomater

22 de juni de 2021

De er utvilsomt en av hageplantene lettere å reprodusere og vedlikeholdeDe vokser veldig raskt, og i tillegg med en enkelt plante kan du få en akseptabel høst for familien din.

Ikke gå glipp av muligheten til å oppdage hvordan ta vare på tomater: vanning, gjødsel, … og selvfølgelig hvilke tiltak å ta for å avvise skadedyrene som kan forårsake så mye skade. Ta litt papir og en penn, og la oss komme i gang.

Veiledere for tomatplanter

Veiledere for tomatplanter

Tomater er planter som må være på et sted der de får så mye sollys som mulig. I hagen skal de plantes i åpen bakke, og hvis de skal oppbevares i potter, må de være romslige (ca. 50 cm i diameter) og borte fra skyggefulle områder. I begge tilfeller er en av tingene vi må gjøre å sette dem veiledere -som de du ser på bildet- slik at de kan vokse riktig, siden ellers ville fruktproduksjonen være mindre enn ønsket.

Bekjemp skadedyr

Rød bladlus

I løpet av våren og sommeren er det mange skadedyr som påvirker planter. Våre tomatplanter kan bli påvirket av bladlus Y Rød edderkopp Hovedsakelig, men vi kan avvise dem ved å behandle dem med kaliumsåpe eller ved å spraye dem med Neem-olje. Andre veldig interessante alternativer er:

  • Vann: spray dem innimellom for å fjerne spor av edderkoppmidd
  • Blanding av varmt vann, noen dråper alkohol og såpe: effektiv mot bladlus og melblær
  • Hakk hvitløk og løk: mot bladlus og hvitluke. Du kan legge dem i en sprøyte med vann, eller spre bitene rundt planten.
  • Eggeskall: Foruten å være en utmerket kompost, hvis de blir kokt og får hvile i noen dager, vil de hjelpe deg med å bekjempe hvitblomst, bladlus, thrips, hvitflue og rødmidd.

Sende

Sende

Det er ingenting som å garantere tilstrekkelig vekst med naturlig gjødsel. Blant dem har vi meitemark humus eller guano, som må brukes gjennom hele sesongen.

Irrigasjon

Vannkanne

Vanning er veldig viktig, siden det vil avhenge av at plantene våre opprettholder en optimal helsetilstand. Vi må fortsett å vanne mellom 4 og 6 ganger i ukenspesielt hvis været er veldig tørt og varmt. Men vi må unngå vannlogging, siden ellers ville tomatplantene ha for mye fuktighet. Hvis du skal ha dem i en gryte, kan du velge legg et lag med vulkansk leire innsiden; på denne måten vil vanndreneringen være raskere og røttene ikke vil være i permanent kontakt med vannet.

Ha en god høst! 🙂