Skip to content

Hvordan ta vare på vikene

23 de juni de 2021

Liker du hvite blomster? De som jeg skal presentere for deg nedenfor er fantastiske. De brukes både til å ha hagen, som i potter … og også som avskårne blomster. De er vanligvis veldig til stede i brudebuketter på grunn av deres ekstraordinære skjønnhet.

Fortsett å lese for å vite hvordan ta vare på vikene.

Calla liljer i blomst

Vikene, hvis vitenskapelige navn er Zantedeschia aethiopica, er vakre planter hjemmehørende i Sør-Afrika, spesielt Cape-regionen. Å ha dem i perfekt stand, du må alltid opprettholde en høy fuktighetsgrad, siden de bor i nærheten av sump og bekker. Dermed, enten du velger å ha dem i en gryte eller dekorere den fantastiske hagen din, bør du vanne den ofte.

Din ideelle beliggenhet vil være i skyggelagt eller delvis skyggelagt eksteriør, siden ellers kan bladene bli skadet av direkte eksponering for solen. Selv om de selvfølgelig også kan holdes innendørs i et rom med mye naturlig lys, men vekk fra vinduene som den såkalte forstørrelsesglasseffekt, som ville brenne bladene.

Cala blomst

Vikene tåler opp til 3 minusgrader, men hvis vinteren er kaldere i ditt område, kan du beskytte dem med et drivhusplast og / eller termisk teppe, eller legge dem hjemme før de første frostene dukker opp. Det er normalt at det i disse situasjonene ender med å miste luftdelen, det vil si bladene, men når det kommer godt vær, vil det spire igjen.

Som underlag kan du bruke universell hagejord og legge til en lag med leirkuler eller vulkansk leire inne i potten eller plantehullet. Du kan dra nytte av det til å betale det ved å legge til litt meitemark humus eller gjødsel. Du vil se hvor vakker du er på kort tid!

Er du i tvil? Kom inn Ta kontakt med med oss.