Skip to content

Hvordan ta vare på Zinnias?

19 de juni de 2021

Blant de årlige plantene er det noen som er veldig vakre og elegante. Så mye at etternavnet hans er nettopp elegans. Vi snakker selvfølgelig om Zinnias, også kjent som Rosa mystica eller Flor de Papel.

Vil du vite hvordan disse vakre blomstene blir tatt vare på? La oss dra dit 🙂.

Kjennetegn ved Zinnias

Zinnias, hvis vitenskapelige navn er Zinnia elegans, De er urteaktige planter med en årlig eller sesongmessig syklus som kan dyrkes både i potter og i hager.. De ser bra ut som en midtpunktplante, og også ledsaget av andre blomster for å skape et utrolig naturlig farget teppe.

Bladene er ovale, motsatte, med en markert sentral ven og med en mørkegrønn farge. Blomstene, som spirer fra forsommeren til høsten, kan ha et bredt utvalg av farger: hvit, gul, oransje, rød, bronse, rød, lilla, lilla eller grønn. I tillegg kan de være doble, halvdoble og enkle.

Dvergvarianter når en høyde mellom 15cm og 90cm, så de er perfekte for å dekorere ethvert hjørne.

Hvordan blir de tatt vare på?

Hvis du vil ha en eller flere eksemplarer av Zinnias, vil vi fortelle deg hva de har omsorg for:

  • plassering: ute, i full sol eller halvskygge.
  • Underlag eller jord: det er ikke krevende, men det vil vokse bedre hos de som har god drenering.
  • Irrigasjon: hyppig om sommeren, noe knappere resten av året. Du må forhindre at jorden tørker helt ut før du vanner igjen, men du må også unngå vanntett. Ideelt sett vann hver 2-3 dag. Ikke våt bladene eller blomstene.
  • Abonnent: I løpet av hele blomstringssesongen kan det betales med gjødsel for blomstrende planter i henhold til indikasjonene som er spesifisert på produktemballasjen.
  • Beskjæring: visne blomster må fjernes.
  • Multiplikasjon: av frø om våren. Direkte såing i såbed.
  • Rustikk: den motstår ikke kulden.

Hva synes du om disse plantene?