Skip to content

Hvordan vokse chamaecyparis toppunkt

4 de februar de 2021

Dens nesten uuttrykkelige navn er ikke i strid med sin utrolige skjønnhet. De chamaecyparis toppunkt det er en av de småformatplantene som fengsler. Kanskje det er på grunn av hans lite sypressutseende eller kanskje av intensiteten av løvet. Uansett hva det er, er det en av de ideelle buskene for hagen, men også for en terrasse eller balkong.

På grunn av størrelsen snakker vi om en plante som ikke når store dimensjoner eller vokser i en gryte eller direkte i bakken. For å fokusere er toppunktet chamaecyparis en av de største eksponentene for dverg bartrær. Et perfekt alternativ for ethvert eksteriør som imidlertid har erobret selv interiøret i hjemmene. Årsaken er enkel: chamaecyparis toppunkt har blitt en del av listen over typer naturlige juletrær. Et alternativ til naturlig julegran som er mye mer håndterlig etter ferien.

Men gi oss detaljert beskjed om denne bartrær fra Atlanterhavskysten i USA. Først da kan vi lykkes med å dyrke den og, aller viktigst, nyte den naturlige skjønnheten.

STELL AV CHAMAECYPARIS TOPPUNKT

En av hovedattraksjonene til toppunktet chamaecyparis er løvverket. Fra flerårig karakter og intens farge, er ideell for de som ønsker å nyte den karakteristiske fargen i naturen når som helst på året. På grunn av sin koniske form og toner er det ikke bare perfekt for å lage en vegetabilsk skjerm på en terrasse. Det er også en ideell kandidat hvis vi vurderer hvordan lage et steinverk til hagen. Kombinert med begge deler pærer som med sesongmessige planter, vil det skape et ganske enkelt spektakulært spill med kontraster.

Chamaecyparis toppunktpleieKos deg med denne dvergkongen i hjemmet ditt. Få toppunktet til chamaecyparis her

Som om skjønnheten ikke var nok, er det et annet aspekt som gjør chamaecyparis-toppunktet til en ekte alliert. Og er det deres pleie er veldig enkel. Hva mer: vi snakker om en bartre som ikke engang krever beskjæring. Noe som i stor grad letter kultivering, men også glede.

La oss se i detalj de få tingene som toppunktet chamaecyparis krever for å være intenst grønt. Og, viktigst, å være helt sunn.

1. Plasseringen, helst solrik, men ikke viktig

Chamaecyparis toppunkt er, som andre bartrær, en super allsidig plante. Så mye at, skjønt den perfekte beliggenheten er på et solrikt stedDet innrømmer også å være i halvskygge og til og med i skygge. Hva mer: det anbefales at de får lys, men bedre hvis det ikke er direkte.

Hvis vi lever i et veldig varmt klima, bør det beskyttes mot direkte sollys. Først da vil vi redde oss fra å se hvordan bladene blir brune.

Dyrkingsbehov for chamaecyparis toppunkt

2. Temperatur, en mindre faktor i dyrking av toppunkt for chamaecyparis

Ja, du leste det riktig. Temperatur er ikke noe som bør bekymre oss når vi dyrker denne småformede bartræren. Og vi sier dette fordi det er det svært motstandsdyktig mot kulde og til og med frost. Selvfølgelig: sistnevnte kan sette sitt preg på utseendet til planten vår. Som et resultat av kulde, kan vi oppdage at bladene får en brunaktig farge. Ikke bekymre deg: med stigende temperaturer vil toppunktet chamaecyparis gjenvinne sitt normale utseende.

Et lignende spor, bruningen av bladene, er igjen av overflødig varme i denne bartrær. Og det er at selv om den tåler høye temperaturer, er sannheten at den lider av overflødig varme.

3. Jorda, helst myk

Som en god bartre er toppunktet chamaecyparis en stor elsker av fuktighet, både med hensyn til miljø og jord. En god grunn for oss å gi deg et mykt og friskt underlag som holder relativ fuktighet, men filtrerer overflødig vanningsvann. Og årsaken er enkel: vi snakker om en plante som ikke takler vannlogging i det hele tatt, og som i tillegg mangler dype røtter.

Hagearbeider universelt underlagBruken av et næringsrikt substrat er nøkkelen for veksten av toppunkt chamaecyparis. Bli grundig kjent med ham

Derfor, og i tillegg til å gi den god drenering, er det ideelle å bruke en torvrikt underlag blandet med sand. En ideell tandem for å oppnå balansen mellom næringsstoffer og filtrering av overflødig vann som den krever.

4. Vanning, konstant men uten flom

Det er kanskje det mest delikate punktet i toppunktet chamaecyparis. Til tross for at du liker fuktighet, så bare kreve en ukentlig vanning. En som i tillegg må støttes av riktig drenering.

Selvfølgelig: som en guide, er det viktig å overvåke tilstanden til underlaget ditt. Må være alltid litt fuktig. Det anbefales ikke at det tørker helt mellom vanning og vanning.

5. Abonnenten, et reelt behov for toppunktet chamaecyparis

Vi kommer til det som er det eneste kravet til toppunktet chamaecyparis. Og det er at for å være sunn krever det at vi er nøye med påføring av gjødsel. Selvfølgelig: spesifikk gjødsel for bartrær.

Kompost for bartrær CompoDen strenge påføringen av gjødsel vil favorisere veksten av vårt chamaecyparis toppunkt. Få denne i vår Hagearbeider nettbutikk

Søknaden din skal merkes nesten i vår innenlandske kalender. Og ikke så mye med høstens ankomst, når det vil kreve en dose kompost. Vi må virkelig ha disiplinen om en abonnent per måned gjennom hele våren. Noe grunnleggende for riktig utvikling av anlegget vårt som, ja, vi må avbryte med ankomsten av sommeren.

Det er bevist: navnet, chamaecyparis toppunkt, er uendelig mer komplisert enn omsorgen. Et veldig stort navn for en dverg nåletre som viser ett faktum: størrelse betyr ikke noe.