Skip to content

Hvordan vokse fleur de lis

23 de juni de 2021

Har du noen gang sett en så vakker blomst? Dens skjønnhet er slik at det har vært flere mennesker som trodde at det bare var en tegning laget av en maler. Men sannheten er at heldigvis for oss, det er en ekte plante, som sikkert vil gjøre mer enn en forelsket … eller tar jeg feil?

Vi får se hvordan å vokse fleur de lis, og kunne nyte skjønnheten hver sesong.

Sprekelia

Det er kjent med det botaniske navnet Sprekelia formosissima, og er opprinnelig fra Mexico. Den vokser til en høyde på mellom 20 og 50 cm; karakteristikk som gjør det til en utmerket potteplante -både innendørs og utendørs- eller å ha i små hagetomter. I tillegg er det en av de mest ettertraktede pærene blant samlere på grunn av sin ekstraordinære skjønnhet.

Har en elegant rød blomst sammensatt av seks kronblader, og noen lineære grønne blader. Det krever enkelt vedlikehold; så mye at vi bare trenger å plassere den på et sted der den mottar direkte sol, bruke et substrat med litt perlitt, vanne to eller tre ganger i uken og beskytte det mot frost.

Fleur de lis

Den mest pålitelige reproduksjonsmetoden er av pære divisjon i den sovende perioden av planten, som ligger om høsten og vinteren på den nordlige halvkule. Vi vil fjerne planten fra potten, og fjerne all jorden vi kan, til vi ser pærene. Neste må vi bare skille dem forsiktig, og plant dem i individuelle potter eller i hagen.

Hvis du vil velge å så frøene, når blomsten har blitt pollinert, vil du se at kronbladene faller, avsløre en drupe (som en kapsel) med grønn farge som inneholder dem. For å så dem, må du vente på at drupen skal modnes og bli mørkebrun. Samle frøene, og så dem i en såbed med torv og vermikulitt i like store deler. I løpet av veldig kort tid vil du ha nye planter.

Er du i tvil? Kom inn Ta kontakt med med oss.