Skip to content

Hvorfor lage frøbed?

5 de juni de 2021

Når frø blir anskaffet, kan vi gjøre to ting: eller så dem direkte i bakken eller i en såbed. Med mindre vi vet hvordan vi skal kontrollere forholdene på plantestedet, ville det ideelle være å velge det andre alternativet. Men hvorfor?

Vel, det er sant at det er veldig hyggelig å se et tre bli født på jorden, for eksempel, men det er ikke alltid veldig praktisk. La oss se hvorfor lage frøbed.

Kontroll av temperatur og fuktighet

Det er en av hovedårsakene, som gjør at vi kan så når som helst på året – så lenge vi har riktig tilbehør for å kunne gjøre det også om vinteren, selvfølgelig). Du kan flytte frøbed, du kan sette drivhusplast på toppen slik at frøene ikke blir kalde, eller et skyggeleg hvis du i det øyeblikket ikke har noe halvskyggehjørne.

I tillegg er det veldig enkelt å kontrollere fuktigheten, ganske enkelt med drivhusplasten unngås det at vinterregnet suger jorden; og i løpet av resten av året øker eller avtar – avhengig av hvor lang tid det tar for underlaget å miste fuktighet – hyppigheten av vanning vil du kunne få plantene til å vokse sterkt.

Bekjempelse av skadedyr og sykdommer

Nylig spirede frø er veldig sårbare. Insekter, bløtdyr, sopp … hvem som helst kan drepe dem! Dette, hvis de var på bakken, ville være vanskelig å se før det var for sent, men i barnehagen endres ting radikalt. Og er det hvis du drysser kiselgur (du kan få det ) rundt, og kobber eller svovel (unntatt om sommeren) vil det være veldig enkelt å forhindre at de blir syke eller verre, at de ender opp med å være mat for rovdyr.

Jord / underlagskontroll

Hotbed

I dag går du til en barnehage og finner et stort utvalg av underlag og jord for alle slags planter, selv for frøplanter.. Hvis du skal plante acidofile planter, ta en spesifikk for dem; Hvis det du skal så er kaktus eller andre sukkulenter, har du forskjellige typer sand; etc. Du har mer informasjon her.

Jorden er derimot hva den er, og bare tilpassede planter kan vokse i den.

Syntes du dette emnet var interessant? Hvis du trenger å vite mer om frøbedene, inviterer vi deg til å lese denne artikkelen.