Skip to content

Hybrid Begonia (Begonia cleopatra)

4 de juni de 2021

Identifiser Cleopatra begonia eller som det også er kjent, Hybrid begonia, det er relativt enkelt. Bare å se bladets størrelse og fargen den har, er nok til å vite at det er denne arten. Imidlertid har ikke alle kunnskapsnivået som er nødvendig for å vite om det er en begonia eller ikke.

Av denne grunn vil vi fortelle deg alt du trenger å vite om denne arten, slik at du kan vite hva og hvordan det er, og om det er mulig å ha det i hagen din, uteplass, dekorere garasjer, stier osv., så husk å lese hele artikkelen til slutt.

Opprinnelsen til Cleopatra begonia

pottebegonia-plante

Ikke bli forvirret av navnet cleopatra og tro at det er en plante med opprinnelse i Egypt, fordi det ikke er slik, men snarere er det en art som finnes mye i tropiske og subtropiske områder.

Dette er grunnen til at det kan sees både på det amerikanske kontinentet, så vel som i Asia og Afrika. Jevn og for å være mer nøyaktig, anlegget var kjent på midten av 1100-tallet i Europa.

Det var takket være botanikeren Charles Plumier, at anlegget har det nåværende navnet til ære for guvernøren i Santo Domingo (det som nå er Haiti), hvis kolonisering av franskmennene var i full gang.

Et merkelig faktum er det denne planten har 1500 forskjellige arter og for øyeblikket er det kjent mer enn 10 tusen hybrider som er laget med originalene. Så det er veldig sannsynlig at du vil finne Cleopatra begonia i forskjellige design og / eller farger.

Planteegenskaper

 • Det er en rhizomatøs plante med en høyde på mellom 20-30 cm.
 • Bladene har en tendens til å være svøpt i form, med uregelmessige fliker.
 • Bladene har en lysegrønn farge og variasjoner i brune fargetoner.
 • Mønstrene til hvert blad og hver plante er helt forskjellige.
 • Sammenlignet med bladene er begonia-blomster små og rosa i fargen.
 • Tiden som begonia har en tendens til å blomstre er om sommeren. Selv om blomstringen vil avhenge av plasseringen.
 • Så hvis du er innendørs, blomstringen vil variere mye i motsetning til å ha den på et åpent sted der solen skinner indirekte. Det vil si at du alltid har det i skyggen.
 • Vanskeligheten med å dyrke dem er veldig lav. Bare du trenger å ha en ganske fruktbar jord eller land og med nok substrat med torv slik at den kan vokse.
 • Den har evnen til å leve og tilpasse seg perfekt til områder og steder med svært lite sollys.
 • Det er en plante som foretrekker steder der det er fuktighet.
 • Det er veldig følsomt for temperaturer under 12 ° C.
 • Ved bruk av gjødsel og / eller gjødsel, bare bruk 2 til 3 gram oppløst i vann om våren.

Omsorg

Temperatur

Som nevnt tidligere i funksjonene, den tåler en temperatur på opptil 12 ° C., og hvis du vil ha planten innendørs, må den være godt opplyst. Hvis du har det utendørs, må de plasseres på steder der solen ikke påvirker dem direkte.

Miljøets vann og fuktighet

rosa blomster av en begonia

Vannet som skal brukes til å vanne planten, må være fritt for kalk og ikke ha spor av klor. Hvis du ikke er veldig sikker på om vannet inneholder disse elementene, bare ta vann i en beholder og la det hvile i et par dager, eller du kan bruke regnvann til å hydrere dem.

Når det gjelder vanning av planten, Du trenger bare å gjøre det når jorda på planten er tørr eller ikke føles våt å ta på. Unngå selvfølgelig så mye som mulig å måtte våte bladene. Å fukte jorden og la dampen stige vil være nok til å gi planten liv.

Beskjæring og vedlikehold

Fordelen med Cleopatra begonia er at det ikke krever beskjæring hver så ofte. Det eneste som er nødvendig for å holde det attraktivt er fjern bladene som har visnet eller skadet. Med dette har du nok til å kjenne denne planten og vite hvordan du holder den og hvor.