Skip to content

Ideelt underlag for såbed

11 de juni de 2021

God varm morgen! Vil du at vi skal prate om hva er det ideelle underlaget for såbed? Selv om det begynner å bli varmt, kan mange typer frø fremdeles sås. Det eneste som endrer seg med såing om våren er at vi må vanne oftere.

Du våger? Hvis ja, fortsett å lese, så vil jeg fortelle deg noen hemmeligheter slik at frøene dine spiser uten problemer i løpet av sommeren.

Ettersom ikke alle planter trenger samme substrat, skal vi se dem separat.

Underlag for kjøttetende planter

Kjøttetende plante

Kjøttetende planter er veldig nysgjerrige. De har utviklet seg til et punkt der bladene deres har blitt veldig godt laget feller for å tiltrekke seg insekter. De kan ikke sås på noe land, siden dens røtter er ikke forberedt på å absorbere næringsstoffer direkte fra jorden Vel, i deres habitat trenger de ikke å gjøre det som de ikke har dem. Dermed må de sås i en 60% ugjødslet blond torv og 40% perlit eller elvesand. Sistnevnte må vaskes med destillert eller regnvann.

Underlag for kaktus og ørkenplanter

Echinopsis pachanoi

Kaktus, sukkulenter og planter i ørkenklima trenger et underlag som muliggjør rask vanndrenering og totalt. Faktisk bruker hobbyfolk ofte vermikulitt med litt torv, eller at de til og med velger å erstatte torv med perlit. Du kan også bruke spesifikke underlag for bonsai, for eksempel akadama.

Underlag for prydplanter og hagebrukplanter

Såsenger

Når det gjelder andre planter, for eksempel hagebrukplanter, trær, busker, medisinske planter, kan du velge å så frøene deres i torv og perlitt (Henholdsvis 70% og 30%). Men hvis du vil forbedre blandingen, kan du merke deg disse tipsene:

  • Palmer: Torv med like deler perlitt og vulkansk leire, og 10% kokosfiber. For tiden bruker jeg denne blandingen med veldig gode resultater. Et sterkt anbefalt alternativ er å blande hagejord, sand og mulch i like store deler.
  • Trær og busker: Tatt i betraktning at sopp alltid er på utkikk, vil jeg erfaringsmessig fortelle deg at du velger å så frøene direkte i perlitt, eller i torv blandet med elvesand.
  • Hagebruk og blomsterplanter (flerårig, årlig og halvårlig): I et universelt hagesubstrat vil de spire i løpet av noen dager.

Ikke glem å bruke en soppdrepende middel bare så frøene, og Hold alltid såbedet med en viss fuktighetsgrad. Når solen begynner å bli veldig intens, selv om de er arter som elsker direkte sollys, er det å foretrekke å holde frøbedene i et delvis skyggelagt hjørneEllers vil vannet fordampe veldig raskt, og de nylig spirede frøene kan være i trøbbel.

Er du i tvil? Kom inn Ta kontakt med med oss.