Skip to content

Ideer for å ha en hage hjemme

22 de juni de 2021

Det er ingenting som dyrk dine egne grønnsaker. Frisk, organisk. Hvis du tør å ha en hage hjemme, vil du kunne nyte en edel oppgave mens du har kontroll over hele prosedyren, fra hvilket land du skal bruke til kvaliteten på vannet og de valgte frøene.

Flere og flere mennesker har en hage hjemme For å dra nytte av fordelene med organiske grønnsaker, uten kjemikalier og plantevernmidler. På den annen side går produktene fra hagen direkte til bordet, og unngår lange overføringer og deres konsekvenser. På den ene siden mister grønnsaker en del av næringsstoffene i løpet av tiden de reiser, mens lastebiler og kjøretøy som brukes til transport, produserer CO2-utslipp i atmosfæren.

Ideer for å ha en hage hjemme

Utvilsomt er det gyldige grunner til å dyrke grønnsaker hjemme, men hvis du ikke har et stort område, er det levedyktige alternativer du kan praktisere.

Et alternativ er å plassere kulturer i glasskrukker som igjen kan henges på trelister på veggene for ikke å ta plass. Plasser den på et lyst sted i nærheten av et vindu. Et annet alternativ er å lage en vertikal hage med paller eller noe annet element du kan resirkulere for å ha en overflate som forskjellige urter og noen grønnsaker som salat kan vokse på. Skoorganisatorene fungerer også veldig bra i disse tilfellene fordi du kan fylle hvert rom med jord og dermed dyrke på en organisert måte.

Grønnsakshage i krukker

Noen grønnsaker krever ikke mye plass, så hvis du har en liten balkong eller et par meter jord, dra nytte av det og gå for det. brokkoli, gulrot, tomater, spinat eller pepper.

Det er mennesker som kultiverer sitt grønnsaker i vindusgryter og utnytter dermed luftrommet og solstrålene. Vinduskarm er ideelle rom for dype, brede potter for å dyrke grønnsaker.

Vertikal frukthage

Kollektiv dyrking

Til slutt er det noen felleshager der naboer samles for å plante avlingene eller dele en hage i et hjem. I dette tilfellet kan du velge hvilken som helst avling du vil berike ditt daglige kosthold.