Skip to content

Juveler i vårlandskapet

5 de april de 2021

Crabapple med sine rosa rosa blomsterknopper, som åpner for nesten hvite blomster. Den utvikler knallrøde frukter som er 1/2 tommer i diameter som blir værende på treet om vinteren. Løvverk skifter fra middels grønt til oransje om høsten.

Irvin og Pauline Faria fra California deler med oss, vårens skjønnhet.

«Med disse bildene vil vi dele og feire med andre gartnere vårens skjønnhet i hagen vår. Langtfra kunngjør vår flytende crabapple ved inngangen til hagen skjønnheten til en ny vår. Dens røde knopper blant flossy grønne blader åpne for aromatiske blomster. For øyeblikket er andre flytende juveler i landskapet i full skjerm.
Beste ønsker for en fin vår, Irvin & Pauline Faria, Pauline’s Garden, Carmichael, CA «

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder og en kort historie om hagen din til [email protected]. Ta med hvor du befinner deg!

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening på Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram

Crabapple-blomstene som dukker opp om våren og sommeren, kan ha enkle, doble eller halvdoble blomster. Sentrene for crabapple blomster har gule støvdragere. Noen crabapples blomstrer voldsomt bare hvert annet år.
Katsuras oransje vårfarge er den vakreste av de japanske lønnene.
Heksehazler fungerer best når de plantes i fuktig, men godt drenert, leiraktig sur jord. Blomstring er mest overflødig når trærne dyrkes i full sol og mulket for å holde røttene kule.
Loropetalum blomster
Lily-of-the-Valley-busk, Pieris japonica, viser sine brusende hvite, rosa eller røde blomster. Den vokser og blomstrer best i full sol.
Foran til bak: Cordyline, Kocho no mai (sommerfugl japansk lønn). Redbud, Acer palmatum japansk lønn
Mursteinpostkasse innhyllet av himmelsk bambus (Nandina) kjent for sine lanseformede blader og fargerike løvverk, himmelsk bambus er en frosthard, halvgrønn busk med attraktive teksturelle og fargerike egenskaper. Fugler tiltrekkes av klumper av knallrøde bær.
Shindeshojo japansk lønn åpner våren med sin skarlagenrød løvverk. På midten av sommeren blir løvverket behagelig rødgrønt. Så om høsten blir fargen blandinger av rødt og oransje.
Lorapetalum, innfødt i Kina, Japan og Himalaya, er en eviggrønn busk med mørkt løvverk og frodige fuchsia-lignende blomster. Det er en flott tidlig blomstrende plante og er sol- og tørke tolerant.
Katsura japansk lønn er den første lønnen i hagen vår som viser sin vakre oransje vårfarge.

138138