Skip to content

Kål: såing og spiring

12 de juni de 2021

Høst og vinter er sesong av kål. Siden det er en av grønnsakene som er veldig motstandsdyktig mot kulde, forlenges såkalenderen med tiden. Og nå inn november, før de første frostene kommer, er det en god tid for såing og spiring av pottekål.

De kål eller kål (Brassica oleraceae) er en grønnsak som tilhører familien Brassicaceae. Hvis vi legger det i riktig substrat, og det får nok vann, er dyrkingen veldig enkel.

Kål er grønnsaker som reproduserer av frø. Derfor vil vi lage et frøbed og deretter transplantere dem til den valgte beholderen, hvis vi skal dyrke dem i en urbane hage eller blomsterpotte, eller til bakken, hvis vi har land til det.

De frøbed De må ha en diameter på maksimalt 6 til 10 centimeter, siden de vil være i dem i kort tid.

Vi fyller skuffen med alveoler eller de små grytene med substrat for frø.

Vi vil plassere to til tre frø i hver beholder, og plasser dem i midten av den. Vi vil dekke dem med et tynt lag av samme underlag som brukes, og komprimere underlaget godt med håndflaten.

Vi vil vanne nøye, bløtlegg underlaget i sin helhet. Dette må være fuktig gjennom hele veksttiden. Hvis det holder seg tørt i spiringstiden, vil plantene dø.

Om noen få dager vil spire hvis temperaturene er milde. Hvis det er kaldt, må vi plassere grytene eller brettene i en mini drivhus.

Når de spiserVi må plassere dem i nærheten av vinduer eller utenfor, slik at plantene blir styrket under veksten.

Ingenting annet har et par blader, etterlater vi bare ett anlegg per gryte eller stikkontakt. Vi vil gjøre det nøye for ikke å skade den valgte.

Når de har rekkefølgen på tre til fem par ekte blader (de to første er cotyledons og derfor falske blader), de vil allerede være klare til å bli plantet på det endelige stedet.

Mer informasjon – Kaldharde grønnsaker, avlingskalender for november, Plantebeskyttelse mot kulde

Kilde – verdecora.es