Skip to content

Kåldyrking

19 de juni de 2021

Kål er en grønnsak som, selv om den ikke ser like elegant ut som salat, Det er en veldig lett å dyrke urt Det har interessante medisinske egenskaper som kan være nyttige for oss på et eller annet tidspunkt.

Hva mer, den kan fås både i hagen og i store potterSå hvis du ikke har land, trenger du ikke å bekymre deg siden du også kan smake på kål uten å måtte kjøpe den.

Kålegenskaper

Kål

Kål, hvis vitenskapelige navn er Brassica oleracea var. viridis, det er en urteaktig plante med en toårig syklus vokst som en årlig tilhører familien Brassicaceae og hjemmehørende i Sentral- og Sør-Europa. Den dyrkes i mange deler av verden, som Portugal, Brasil, Balkan og i Spania, og de mørke bladene gjør den til en plante med høy ornamental verdi, i tillegg til å ha en utsøkt smak.

Den vokser til en høyde på ca 2m, med en stilk som blir treaktig når den utvikler seg. Bladene er store, opptil 35 cm lange, den eldste «grønn-svarte» og den nyeste grønne. Blomstene utfolder seg i buketter og er gule eller hvite. Frukten er langstrakt, med en spiss ende.

Hvordan dyrkes den?

kål

Hvis du vil ha en utmerket høst av collard greener, følg rådene våre:

  • Såing: om våren, enten i såbed eller direkte i hagen.
  • Avstand mellom etasjene: det er viktig å legge igjen ca. 30 cm mellom dem slik at de kan utvikle seg godt.
  • Jord eller underlag: den må ha god drenering, men også mye organisk materiale. Hvis du har det i en gryte, kan du blande universelt voksende medium med perlit i like deler, og tilsett 10% organisk gjødsel; På den annen side, hvis du vil ha det i hagen, legg til jorden et lag på ca. 5 cm tykt organisk kompost, for eksempel ormstøp eller gjødsel.
  • Irrigasjon: hyppig, unngå å la jorden tørke ut.
  • Innhøsting: senhøst / tidlig vinter.
  • Plager og sykdommer: den er veldig motstandsdyktig, men i løpet av de regnfulle månedene må du holde øye med bløtdyrene – snegler og snegler.

For hva bruker du det?

Collard greener

Collard greener Det er mye brukt, spesielt på kjøkkenet. I Portugal lages for eksempel en suppe kjent som caldo verde; i Spania brukes den til å lage gryteretter og forskjellige buljonger, for eksempel galisisk buljong.

Men i tillegg har den flere medisinske egenskaper. Tidligere ble saften av bladene drukket fem dager etter fødselen for å stimulere amming, og i dag er det kjent å hjelpe med forstoppelse, lindre symptomer på forkjølelse, og har helbredende og antidiabetiske krefter.

Det er interessant, ikke sant? 🙂