Skip to content

Kamille (Chamaemelum nobile)

13 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om en plante hvis dyrking og stell er ganske givende. Det handler om kamille. Dens vitenskapelige navn er Chamaemelum nobile og det er også kjent med det vanlige navnet kamille. Det er mye brukt for sine medisinske egenskaper. Dens opprinnelse finner sted i Middelhavet og tilhører familien Asteraceae.

Hvis du vil lære alle egenskapene og hvordan du kan dyrke det, fortsett å lese, for i dette innlegget vil du kunne vite alle dets egenskaper og behov.

Hovedtrekkene

Kamilleegenskaper

Det er en aromatisk og årlig urteaktig art hvis stammen er ganske oppreist. Den er i stand til å måle opptil 50 cm i høyden når den når maksimal vekst. Bladene er pinnate, alternative og segmenterte. De har et lite hårlag.

Om sommeren har den en blomsterstand som er dannet av gule blomster som er omgitt av hvite ligules og en gul karnelian. Fruktene av kamille kalles sylindriske achenes. De er bare 1 mm i diameter.

For å pollinere trenger denne planten hjelp fra insekter som veps, bier og maur. OGer i stand til selvbestøvning, selv om det er mer vanlig å bruke insekter til det. Denne planten forveksles ofte med romersk eller bitter kamille. Denne har imidlertid den mest krypende stammen og mindre høyde.

Bare blomstene brukes fra kamille. Det er de som har medisinske egenskaper. Når blomsterdelen er utviklet, kan den samles opp. Dagen blomstene åpner er når det er best å hente dem. Dette skyldes at komponentene er mer aktive og har større mengde. Når de allerede er høstet, lagres de i skyggen for å tørke og på et ventilert sted.

Slik at planten ikke lider eller brytes ned, det anbefales å beskjære den når blomstene er samlet.

Medisinske egenskaper

Kamille brukes ofte for sine medisinske egenskaper. Den brukes til både ekstern og intern bruk. Vi skal begynne med å beskrive de interne bruksområdene.

Intern bruk av kamille

Interne egenskaper av kamille

Det brukes vanligvis ved å ta infusjoner. Det er den mest populære bruken av alle.

 • Fordøyelsesproblemer. Takket være fordøyelsesegenskapene, brukes den slik at fordøyelsessystemet vårt forbedrer ytelsen og ikke forårsaker problemer. For å gjøre dette blir det tatt som en infusjon etter de største måltidene. Dermed vil fordøyelsen gjøres lettere. Med sine karmitative egenskaper hjelper det oss å frigjøre gasser.
 • Gastritt og sår. Den har betennelsesdempende egenskaper som hjelper til med disse tarmproblemene. I tillegg har den evnen til å reparere og beskytte magehinnen.
 • Ta vare på leveren. Takket være kamille kan leveren vår bedre utvise galle.
 • Indusere oppkast Når vi er over magen, hjelper kamille oss til å kaste opp og frigjøre oss fra det som skader oss. De roer også nervene i magen.
 • Det er bra å regulere vaginale strømmer og menstruasjonens periodisitet.
 • Det er effektivt mot nerver og søvnløshet.
 • Væskeretensjon og fedme. Det er en plante som eliminerer væsker i kroppen. Det er interessant å bruke den til overvektige mennesker.
 • Hjelp til eliminere fett i blodet for å bekjempe kolesterol.

Ekstern bruk av kamille

Kamillekrem

Denne planten brukes ikke bare ved hjelp av infusjoner. Den kan også brukes eksternt for å dra nytte av alle egenskapene.

 • Naturlige øyedråper. Når du har konjunktivitt, er det et godt alternativ å ta et kamillebad. Det er i stand til å lindre smerte og kjempe mot trette øyne.
 • Hudproblemer Når det er kviser, sår, dermatitt eller blemmer, er kamille veldig bra for å lindre disse problemene. Dette kan gjøres takket være slimhinnen.
 • Smertebehandling. Når vi har leddsmerter eller ryggsmerter, er det vanlig å bruke kamilleolje laget med baseolje og noen få dråper eterisk olje fra kamille. For folk som har tannpine, kan infusjoner brukes til å skylle.

Kamille dyrking

Kamille dyrking

Du trenger litt pleie for at høsten din skal være optimal. Det er flere teknikker for å gjøre dyrkingen din best mulig: Det første er datoen for såingen din. Denne planten har fordelen at den er årlig, så vi kan alltid så den. Løs men fuktet jord er nødvendig. Frøene skal plasseres på en dybde som tilsvarer tre av deres størrelse. Hvis du begraver den for dypt, vil den ikke spire.

Vanningen må være med tilstrekkelig forsiktighet og en viss regelmessighet for å favorisere veksten. Om 15 dager begynner det å spire. For at den skal kunne utvikle seg godt, trenger den et underlag med god drenering. Dette bidrar til å forhindre kaking. Jorda skal ikke være veldig rik på organisk materiale, så det er helt valgfritt å legge til kompost.

Når det gjelder klimaet, er det bedre at temperaturene er tempererte. Når det er kaldere, anbefales det å beskytte dem mot vind og frost. Trenger direkte sollys. Det er bedre å være i god plass og bedre hvis det er sol.

Å vanne den, er det bedre å vanne den mindre enn mer. Kamille er mer motstandsdyktig mot tørke enn overflødig vann. Den kan vannes ved å dryppe eller ved å plassere noen skuffer under dem. På denne måten vil anlegget kunne innlemme vannet slik det trenger det.

Essensiell pleie

Kamillepleie

For at vår kamille skal ha den beste tilstanden, må du følge noen tips i pleien. Det første er komposten. Når de er unge eksemplarer mellom fire og seks uker, må de gjødsles med litt gjødsel med langsom frigjøring. Når de vokser, etterlater de seg noen visne blomster. Må beskjæres når de har blomstret for å favorisere den nye blomstringen.

For å unngå å skade planten, må høsten utføres på slutten av sommersesongen eller før den første frosten faller. Vi husker at de ikke er flinke til å tåle de laveste temperaturene. For å beskytte dem må alle grenene fjernes helt før de blir gule.

Planten skal ikke plasseres i nærheten av andre, da frøene er veldig lett å spre og kan invadere andre potter.. Den ideelle dybden på potten skal være mellom 20-30 cm.

Med disse tipsene kan du perfekt ta vare på kamille og nyte alle fordelene.