Skip to content

Kanoner og deres egenskaper

15 de juni de 2021

Denne typen planter er kjent veldig lite utenfor det som er Europa, kanonene er de urteaktige planter som produseres årlig, hvorav vi kan spise bladene rå eller tilberede en salat med dem.

Navnet kommer fra det faktum at på middelalderen ble denne planten dyrket og konsumert av folket som var geistlige som var inne i de kristne klostrene, en plante tilhører familien Valerianaceae og som bærer det vitenskapelige navnet på Valerianella locusta.

vokse kanoner

Selv om referansene kommer fra tiden som tilhørte midten av 1500-tallet, antas det på en eller annen måte at kanoner ble fortært siden antikken. Bortsett fra den delikate smaken, inneholder den ernæringsmessige egenskaper som er viktige for kroppen vår.

Kjennetegn ved kanonene

Som vi nevnte tidligere, er disse plantetypene både urteaktige og årlige. Lammesalaten kan ha en lengde som normalt ikke overstiger 40 cm. og bladene som kanonene har ha en form som ligner en spatel konkav, og disse er ganske nær bakken og danner en slags rosett.

Plantens farge er grønn, men litt gråaktig, de har også en spesiell lysstyrke i den øvre delen.

Stammen, som er ganske liten, er født fra midten av bladene som har to eller tre kvister, hvorav det er der blomsterstandene vises. Blomstene på planten er hermafrodittiske, av liten størrelse og fargen de har kan være en hvit eller lyseblå tone.

De mannlige og kvinnelige komponentene som blomstene har er i stand til å modnes samtidig, og det er grunnen til at denne måten å modnes på kalles homogam.

Fruktene produsert av kanoner er achenes og inni har de frø, som er noe nysgjerrig at når de modnes, har de gjennom tyngdekraften evnen til å spre seg rundt hovedplanten. Perioden når disse plantene blomstrer, skjer mellom det som er vårmånedene og de første månedene av sommersesongen.

kanondyrking

Disse plantene er ganske lik brønnkarse, de er i stand til å vokse i områder av Europa som har en mildt vær og kan bli funnet i naturen. I dag er det forskjellige varianter av denne typen planter som kan være mer ømme og som også kan være større enn varianter som finnes i naturen, men i motsetning til de andre er sistnevnte preget av å ha en smak som er mer velsmakende.

Varianter av lammesalat

Det kan være to typer kanonvarianter Hovedsakelig de som har store blader og andre som har litt smalere blader, som også har en litt mer kompakt størrelse.

Sistnevnte er de som ofte dyrkes i områder i Europa. Vi kan også si på en litt mer spesifikk måte at disse kanonplantene dyrkes ofte i europeiske land, som landene i Frankrike, Italia, Tyskland og Sveits, og blant de varianter som er kjent og som finnes i disse europeiske landene, kan vi nevne de som kalles Verde de Cambrai, de som kalles Concha de Louviers, de som er kjent som Redonda hortelana, de som er kjent som Green full heart, disse som kalles Holland glory, andre kjent med navnet Seed thick, andre med navnet blonde shell og sistnevnte kjent med navnet green of Etampes.