Skip to content

Kinesisk nellike (Tagetes)

12 de juni de 2021

Hvem har aldri sett den kinesiske nellike? Det er en liten plante som kan oppbevares i en gryte gjennom hele livet, eller hvis du foretrekker det, i hagen sammen med andre eksemplarer. I tillegg er det så lett å ta vare på at selv barn vil ha glede av det.

Så jeg går ikke nærmere inn på innledningen, fordi Jeg vil at du skal vite hva dens egenskaper er slik at det er mye lettere for deg å identifisere det, og selvfølgelig pleien det krever å alltid være perfekt.

Opprinnelse og egenskaper

Blomstene på tagetes kan ha en enkelt farge eller flere

Hovedpersonen vår er en plante som til tross for vanlige navn, Hun er innfødt i Mexico. Den tilhører den botaniske slekten Tagetes, og kalles populært afrikansk nellike, indisk nellike, nellike, indiske nelliker, indisk rose, damask eller damask, kinesisk nellike, tyrkisk nellike og selvfølgelig kinesisk nellike. Det er 47 aksepterte arter, av de 151 beskrevne, en av de mest kjente er Tagetes erecta og Tagetes patulaBegge plantene er ideelle å ha i potter eller i hagen om våren og sommersesongen.

Det er en plante som, avhengig av sorten, kan vokse som en årlig eller flerårig urt eller som en busk. Stilkene er tynne eller robuste, sterkt forgrenede. Bladene er motsatte i den nedre delen, motsatte eller alternative i den øvre delen, og i alle tilfeller enkle og hele til pinnedelt eller sammensatt, med hele eller serrated marginer.

Blomstene vises i cymose eller ensomme capitulescences som måler ca 2-5cm, og som har veldig muntre farger.: gul, oransje, rød eller tofarget. Frukten er en achene (tørket frukt hvis frø ikke er festet til den indre veggen) langstrakt og tynn, med bust og / eller skjell.

Hva bryr de seg om?

Tagetes patula er en slags kinesisk nellike

Hvis du tør å ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

plassering

Det er viktig at du plasserer din kinesiske nellike utenfor, i full sol. På denne måten kan du vokse godt og blomstre.

Land

 • Blomsterpotte: universal kultursubstrat uten eller blandet med 20% perlit. Du kan få den første og andre i denne.
 • Verft: jordtypen er likegyldig så lenge den har god drenering.

Irrigasjon

Vanning må være hyppig i de varmeste månedene av året, men heller lite. A) Ja, det blir vanligvis vannet 3-4 ganger i uken om sommeren, og 1-2 ganger i uken resten. Uansett, insisterer jeg, dette er bare en generell regel: vanningens hyppighet vil avhenge av klimaet (du må vanne mer jo varmere det er), på stedet (et anlegg som er i en gryte trenger ikke samme mengde vann enn en annen som er i hagen), og hvis en plate er plassert under den.

Abonnent

I løpet av våren og sommeren Det kan betales med en organisk kompost, med tanke på at den må være flytende hvis den plantes i en gryte. Nevnte kompost kan være guano, kompost, mulch, humus, planteetende dyregjødsel eller hvilken som helst annen.

Planting eller transplantasjonstid

På våren, så snart du kjøper den. Hvis du vil ha den i en gryte, må den også transplanteres samme dag den ble kjøpt.

Multiplikasjon

Marigolds multipliseres lett med frø

Den kinesiske nellike multipliseres lett med frø i løpet av våren. Trinn for trinn å følge er følgende:

 1. Først må du fylle et frøplantebrett (du kan kjøpe det) med universelt voksende medium.
 2. For det andre, vann slik at jorden er godt gjennomvåt.
 3. For det tredje plasserer du 1-2 frø i hver stikkontakt, og dekker dem med et tynt lag med underlag.
 4. For det fjerde, vann igjen, denne gangen med en sprøyte.
 5. For det femte plasserer du frøplanten i et brett som er litt større som ikke har hull.
 6. For det sjette, plasser den utenfor, i full sol og vann, og fyll skuffen uten hull med vann.
 7. VALGFRITT (selv om det anbefales): syvende, skriv inn en etikett som du tidligere har skrevet ned navnet på planten og såningsdatoen.

Hvis alt går bra – hva vil det gjøre 😉 – vil spire i løpet av 7-10 dager.

Skadedyr

Når solen er «varm» mange dager på rad, kan den bli påvirket av røde edderkopper, som er midd som måler ca 0,5 cm. De spiser på bladene, hvor de også vever nettene sine. De bekjempes med akaricider.

De snegler og snegler De kan også skade deg, men kan holdes unna ved å drysse en ring rundt planten med kiselgur (du kan få den).

Sykdommer

Hvis vekstforholdene ikke er de mest passende, kan det påvirkes av:

 • Bladesopp: som alternaria eller cercospora. De forårsaker utseende av flekker. De bekjempes med soppdrepende midler.
 • Sopp på stammen og / eller røttene: som Phytopthora, som først infiserer rotsystemet og deretter får stammen til å råtne og dø. Det bekjempes med soppdrepende middel.
 • Grå mugg: forårsaket av soppen Botrytis cinerea. Det utvikler seg på blomstene og bladene, som må fjernes så snart du ser at de har blitt berørt. Behandle med soppdrepende middel.
 • Virose: forårsake utseende av fargede mosaikker på bladene. Det finnes ingen kur.

Rustikk

Den kinesiske nellike er en ganske sammensatt blomst

Tåler ikke kulden.

Hva syntes du om den kinesiske nellike?