Skip to content

Kjennetegn og stell av Miltonia

13 de juni de 2021

Miltonia orkideen har til sammen ni arter med opprinnelse fra Brasil, men tidligere var noen med opprinnelse fra Colombia og Peru inkludert, men nå er det bare de fra Brasil som tilhører denne slekten.

Miltonia preges av spesiell skjønnhet som den har, for en behagelig parfyme og for visse forskjeller med hensyn til dyrking. Riktig dyrking av disse plantene vil gi deg spektakulære blomster som du vil kunne nyte i varmen hjemme.

Dette er kjennetegnene og pleien til Miltonia

egenskaper og pleie av MiltoniaUlike blader og røtter

Fordi det er en epifytisk plante, har røttene til Miltonia røttene utsatt, men i motsetning til andre de er mer delikate å manipulere fordi de er tynnere og har en hvitaktig tone; Det skal bemerkes at det ikke er viktig at de får sollys.

Bladene har også veldig spesifikke forskjeller som også tar hensyn til helsen til planten, disse de er tynne og langstrakte i form av sverd, hvis de pleier å bli rødlige, er det fordi planten får overflødig lys, og når de rynker, betyr det at de trenger mer sollys.

Belysning og temperatur

I Brasil, opprinnelseslandet til denne arten, planten vokser i et tropisk jungelmiljøDerfor, for at du skal vokse et sunt Miltonia, trenger du sterkt sollys og holder dem minst 85% fuktige. Et annet viktig faktum er at en av faktorene som oppmuntrer til at orkideen blomstrer, er den lave minimumstemperaturen på 15 ° C, siden den under dette er utålelig for planten.

Når du får blomstene, den enestående skjønnheten, eksotisk og mykt utseende men deilig aroma vil glede deg og dekorere hagen din i fire eller seks uker, og avhengig av pleien du gir den og størrelsen på planten, siden jo større den er, jo lenger varer blomstene.

Miltonia orkideer er født oppreist eller som pendler, de kan være enkle eller med mange grener og de bærer fra fem til 20 blomster.

Generelt er blomstene veldig store, men de av undergruppe Miltoniopsis, som også er mer parfymerte og mer uregelmessige i fargen. De som mottar denne benevnelsen Miltoniopsis, er de Miltonia orkideene som kommer fra Colombia og Peru.

Spesielt krever disse litt lavere temperaturer, ideelle for drivhusvekster, og om sommeren anbefales det å holde dem ved 14 ° C om natten og maksimalt 20 ° C om dagen, mens de om vinteren skal være 8 ° og 12 ° . C henholdsvis.

Miljøet er noen av tilfellene der Miltonias dyrkes, det må være veldig ventilert og ta vare på at luftstrømmene ikke treffer plantene direkte fordi de svekker utslipp av blomsterknopper.

Når bladene på planten ta på en lysegrønn fargetone er en god indikasjon, ettersom du får riktig mengde sollys.

Angående vanning

Når bladene på planten får en lysegrønn tone, er det en god indikasjon på at Miltonia er sunt

Når planten er i et dårlig drenert underlag, bør vanningene være mindre hyppige, hvis det tvert imot er veldig sand eller drenert, krever det konstant vanning siden denne planten må alltid være fuktigDu bør helst vanne dem om morgenen slik at bladene kan tørke om dagen, og dermed forhindre at vannet lagres mellom bladene.

Når vi ikke leverer nok vann, bladene har en tendens til å rynke seg og dette aspektet vil være irreversibelt.

Miltonia trenger et konstant fuktig miljø, så hvis det er i et kontrollert miljø, for eksempel en gryte, kan du plassere den på en underlag med grus eller leire som du alltid vil holde fuktig, spray bladene ofte og forhindre at miljøet tørker ut.

Sende

Fukt substratet sjenerøst før du gjødsler plantene konsentrasjon av mineralsalter som skader henne. Velg de som inneholder like deler: nitrogen, fosfor og kalium, og fortynn dette i vanningsvannet uten overskudd.