Skip to content

Kjennetegn og stell av røde liljer

13 de juni de 2021

Den røde liljen, som også er kjent under navnet lysekronelilje, er en blomst som tilhører slekten Pandarthus og som igjen tilhører familien til Irideas.

Kjennetegn ved røde liljer

Kjennetegn ved røde liljer

Røde liljer har blader som er formet som et sverd. Det vitenskapelige navnet som denne planten har, er Hippeastrum Puniceum Amarylidaceae og med det vulgære navnet det er kjent med påske lilje.

Fødselen av disse plantene skjer gjennom pærer som har en form som ligner en ballong eller en eggform.

Den kjennetegnes hovedsakelig av stammen som er oppreist og forgrenet, noe som ofte ender i to enorme og veldig pene blomster som er avkortet, som projiseres horisontalt i retninger som er helt motsatte, med en farge som ligner på safran, og det er derfor de har kallenavnet Candelarias.

Annet enn det skyldes det kanskje at begynn med blomstringstrinnet for februar måned, nettopp på det tidspunktet feiringen av disse høytidene inntreffer, så vel som det faktum at blomstene den har er ganske enkelt to, som er et tall som vanligvis sammenfaller med dagen da det inntreffer feiringen av Our Lady of Candelaria, for datoen 2. februar.

Rød lilje

Det første vi må gjøre er gjødsling vår lilje og i det øyeblikket de første knoppene ser ut, er det nødvendig å vanne planten vår med en mengde gjødsel.

Liljer er veldig hardføre planter og gjør det ikke de trenger mye gjødsel. Vi kan absolutt si at en høy mengde nitrogen kan føre til at stilkene har mye svakhet, og for klima som er varmt, kan overflødig fuktighet føre til at pæren råtner.

For å oppnå de beste resultatene, vi må bruke den mest passende gjødsel for å kunne dyrk liljepotet. Det er nødvendig at vi legger litt gjødsel i det øyeblikket vi observerer de første skuddene.

Det er viktig at vi bare vanner liljer når det er nødvendig. Liljer krever generelt ikke mer vann enn de bare får fra regnet. Det er nødvendig at vi bare vanner dem når vi ser at det er nødvendig å tilsette litt mer vann. På den andre siden, Hvis vi legger til kompost for sommeren, kan det være til stor hjelp å vedlikeholde pærene tørr nok til å kunne redusere mengden vanning som er nødvendig.

De røde liljer som allerede er med blomster kan plasseres utenfor

Det er nødvendig at vi gir dem bedre beskyttelse mot frost, så i løpet av vintermånedene må vi dekke blomsterbedet med litt halm for å kunne gi det den beste beskyttelsen mot veldig kalde temperaturer.

På det tidspunktet planten er i blomstringstrinn, er det nødvendig at vi kutter hvert av skuddene, men vi må beholde minst 2 eller 3 av stammen som er helt intakt for være i stand til å opprettholde styrke så vel som helse i årene som kommer.

I det øyeblikket disse plantene begynner å blomstre, er det mest angitt i finn et sted hvor temperaturen er lav, som er minst 16 ° C, på en slik måte at deres røde blomstring kan vare så lenge som mulig, men de kan holdes stille med høyere temperaturer, til de når en maksimumstemperatur på omtrent 30 ° C.

De røde liljer som allerede er med blomster kan plasseres ute eller til og med i steder med direkte sollys, men unngår de varmeste temperaturene på dagen.