Skip to content

Klassifisering av roser

22 de juni de 2021

De roser er de mest kultiverte blomstene i verdenDe representerer kjærlighet og lidenskap og er veldig vakre med sitt utvalg av farger. Men roseruniverset er ikke så enkelt, da det er forskjellige varianter som varierer i farger og parfymer.

Mange av dem er roser designet med stor forsiktighet, et produkt av suksessive hybridiseringer. Roser har blitt valgt gjennom historien for å gi liv til nye varianter, som ikke bare varierer i utseende, men også i kvaliteter. Noen er mer motstandsdyktige roser, og andre er veldig eksotiske eksemplarer.

Vær rosen vi snakker om, det er en veldig vakker blomst, og det er grunnen til at den beundres over hele verden, men for å bli bedre kjent med den i dag, dedikerer vi oss til å fordype oss i de forskjellige typer roser.

Klassifisering av roser

Vi kan sorter rosene i tre store grupper. På den ene siden er det ville roser, det vil si de som er naturlige og spontane. Så er det samtalene gamle roser, som er varianter av roser før 1867, året som sammenfaller med fødselen av den første te-rosen. Endelig har vi kl moderne roser, som er de versjonene etter år 1867.

Villroser

Fra de ville rosene er resten av variantene av roser født. Det må tas i betraktning at det er mer enn 30 000 varianter registrert i verden, og mange nye roser dukker opp hvert år. Av alle er det bare to eller tre tusen som er til salgs.

Fokuset på hver gruppe

Rose busker

Mellom mest populære villrose busker det er hunden rose, centifolia rose, damascene rose, gallica rose og rugosa rose. Det handler alltid om roser med stor høyde (de kan måle opptil 2 meter) og med veldig sterke torner.

Når det gjelder de gamle rosene, også kjent som gamle roser, de er veldig sterke varianter og motstandsdyktige mot skadedyr og sykdommer men vanskelig å finne. Selv om de er stadig mer utbredt, er de fremdeles et mindretall. Gamle rosebusk er klassifisert i tretten grupper: Alba, Bornonians, Centifolia, Kina, Damascenos, Gallica, Perpetual Hybrid, Mossy, Noisettianos, Patio, Portland, Sempervirens, Tea.

De moderne roser er mest utbredt og det er de du ofte finner i enhver hage. 95% av rosene som dyrkes i dag er moderne, men innenfor denne gruppen er det undergrupper som miniatyrroser, klatreroser eller tepperoser.