Skip to content

Kommersielt voksende organiske roser til sluttbrukermarkedet. Kan det gjøres?

9 de mars de 2021

Bio-Rosa
Foto / Illustrasjon: Rose Nursery de BierkreekVåre helter
Foto / Illustrasjon: Rose Nursery de BierkreekBio-Rosa display
Foto / Illustrasjon: rose Nursery de BierkreekBio-Rosa
Foto / Illustrasjon: Rose Nursery de BierkreekVåre helter
Foto / Illustrasjon: Rose Nursery de BierkreekBio-Rosa display
Foto / Illustrasjon: rose Nursery de Bierkreek

Vi vet at vi kan dyrke roser ved hjelp av organiske metoder i våre egne hager. Jeg har gjort det i årevis, og jeg vet at mange av dere gjør det også. Ikke bare er rosene mine sterkere, men jeg liker ikke å skade miljøet.

Jeg vil innrømme at jeg ville føle meg enda bedre hvis rosen jeg kjøpte ble dyrket organisk fra starten. Med andre ord, hvis barnehagen som forplantet, hevet og solgte rosen, brukte helt organiske metoder. Jeg vil gjerne vite at rosen var miljøvennlig før den til og med nådde hagen min.

Det er små boutique-barnehager som dyrker roser organisk som den jeg pleide å ha, men de fleste barnehager i stor skala hevder at det ikke kan gjøres økende roser til det kommersielle markedet organisk.

Gå inn på Rose Nursery de Bierkreek i Nederland.

Startet for tolv år siden av fire individer som ikke ville takke nei for et svar de oppdrar og selger mange roser ved hjelp av bærekraftige organiske metoder. Og de har lisens fra EU til å gjøre det. Dette betyr at dette ikke er noen som bare hevder å være organisk. I stedet er det strenge retningslinjer å følge og inspeksjoner blir gjort for å sikre at retningslinjene blir fulgt.

I tillegg er det ikke slik at Rose Nursery de Bierkreek bare dyrker naturlig sykdomsresistente roser. De dyrker alle slags roser fra gammelt til moderne ved hjelp av organiske metoder. Selv om ikke alle variantene deres er tilgjengelige hvert år, huser de for tiden over 2000 forskjellige varianter av roser, alle dyrket og tatt vare på organisk.

Det som rystet ideen med dette innlegget er at de nå har tatt dette et skritt videre ved å selge rosene sine på en måte som tar det organiske rosekonseptet enda lenger. Ikke bare hever de rosene sine organisk, men med sin nye Bio-Rosa-linje gjør de det mulig for butikker som selger rosene sine å fortsette den organiske prosessen til forbrukeren.

Bio-Rosa roser er deres organiske roser som selges i et rør laget av miljøvennlige materialer. På toppen av det, som alt annet de gjør, er det Co2-nøytralt.

Jeg er klar over at det å gjøre et innlegg om et økologisk rose-barnehage i Nederland kanskje ikke gir mye mening på et amerikansk nettsted. Men vi kan alle håpe at en amerikansk rosedyrker kan lese dette og vil lære mer.

Denne rosegartneren vil gjerne kjøpe roser fra et økologisk roserom. Og jeg vedder på at jeg ikke er den eneste!

Glad Roseing

Paul