Skip to content

Kompost til familiehagen

15 de juni de 2021

I dag er det mange som tar beslutningen om å ha en hage på taket, balkongen eller i hagen, og det er med ideen om å ha sunnere mat og mye mer naturlig, dette er en slags hage som har blitt et ideelt alternativ for alle mennesker som har tenkt å dyrke sin egen frukt og grønnsaker.

For å få mest mulig ut av familiehagen, når vi sår, må vi velg området der vi skal dyrke riktig, med tanke på at størrelsen er best egnet for det vi ønsker å så, og at den også kan ha den nødvendige mengden sollys slik at hver av plantene får best vekst.

Betydningen av kompost i en hage

Kompost og blandet jord

I markedet kan vi finne forskjellige typer gjødsel og gjødsel som kan tilpasses ulike typer terreng.

Et hjem eller en familiehage må være organisk og ha muligheten til å samle alt nødvendige næringsstoffer av det organiske avfallet som gjødsel eller kompost består av.

Imidlertid kan vi finne merker i markedet som også tilbyr organisk stoffgjødsel, slik at hagen vår ikke har problemer. Det er i en slags kompost vi kan få med oss elementer som er kompostert, siden det på denne måten er til stor hjelp for jorden å være av utmerket kvalitet, øke luftstrømmen og evnen til å beholde vann så vel som næringsstoffer.

I markedet og på samme måte kan vi finne flytende gjødsel som er naturlig. Vi må blande disse gjødselene med vann når vi vanner plantene, og deres måte å bruke dem på er ganske enkel.

Kunstgjødsel er veldig nyttig, slik at plantens røtter har en bedre utvikling, og det er spesielt at de er utmerkede, slik at plantene ikke utvides med avlingene, bortsett fra at de gjør at absorpsjonen blir mye lettere. Industriell humus er generelt klassifisert i fast kompost, flytende kompost, fast og flytende skadedyrbekjempelse på samme måte har sistnevnte, som navnet antyder, evnen til å opprettholde kontroll med skadedyr som maur, veps, kakerlakk og mange andre og av fytosanitære produkter der det finnes herbicider, soppdrepende midler og insektmidler.

Men det mest indikerte og sunne for miljøet, er at vi bruker en kompost sammensatt av organisk materiale for familiehagen vår.

Kjenner du grønn gjødsel?

grønn gjødsel for å eliminere ugress

Grønn gjødsel er et annet av alternativene vi kan bruke, slik at hagen vår er sunn og fruktbar nok. Med dette refererer vi til muligheten for å dyrke visse planter slik at jorden der vi vil vokse har nok næringsstoffer, og det er generelt har røtter som går dypt og på denne måten oppnår det at jorden ikke er så kompakt, i tillegg til at den er til stor hjelp slik at mineralene i undergrunnen løser seg riktig for større fruktbarhet.

En annen av hovedfunksjonene til grønn gjødsel, skal være et beskyttende lag i området der vi ønsker å dyrke, og dette er fordi jorda i visse tilfeller forblir lenge uten å bli sådd, noe som kan føre til at fruktbarheten går tapt, det er av denne grunn at gjødsel Greens oppfyller funksjonen til å være et lag som er i stand til å beskytte jorden mot skader som regn, sol eller til og med vind kan forårsake, og på samme måte er det til stor hjelp å unngå fordampning.

Bortsett fra det er det også veldig nyttig slik at vi kan unngå vekst av dårlige urter i familiehagen vår.

Dette er vanligvis planter som blir sådd om våren eller sommeren, men det finnes også typer grønn gjødsel som kan sås om vinteren. Blant de grønne gjødselene vi kan nevne er vanlig vetch, hvit sennep eller også rug.