Skip to content

LESERBILDER! Stefanis hage i California

21 de februar de 2021

Vårhage
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra Stefani BittnerDagens bilder er fra Stefani Bittner i Lafayette, California. Jeg møtte Stefani da jeg var i California for noen uker siden, og vi snakket veldig bra om veggiehagen hennes. Jeg ba om bilder. Og her er de! Stephani sier, “Huset mitt og hagen min ligger på en åsside omgitt av 100 + år gamle eiketrær i California (jeg gjør mye skyggearbeid!). Det er matvarer plantet over hele landskapet og i en dedikert kjøkkenhage. Jeg dyrker mat året rundt som gir meg og mine to jenter, ti kyllinger (jeg vet – gal!), Og mange venner og familie.

Favas
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra Stefani Bittner«Akkurat nå spiser vi mye braised greener, salat greener, ruccola, erter (snap,» Golden Snow «og purpurrød), cikorie (moren min kom med fantastiske frø fra Italia i fjor sommer, og jeg plantet 9 forskjellige varianter i høst), bok choi, rødbeter, purpur-spirende brokkoli, sennepsgrønnsaker, vårløk og urter til te, matlaging, osv. Favas ble plantet som en dekkgrøde, men jeg elsker dem så mye at jeg sannsynligvis vil la kl. minst halvparten av dem produserer bønner.

Rødbeter
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra Stefani Bittner“I år prøver jeg en ny variant (for meg) som har en svart bønne. Kjøkkenhagen har urter som vokser i sengene og søler over veggene som jeg lar blomstre for å støtte våre lokale pollinatorer / gunstige insekter. Hagen har frukttrær og blomster (ryllik, roser, California fuchsia, solkamellier, syrin…) i de omkringliggende sengene.

Pæreblomst
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra Stefani Bittner“Frukttrærne inkluderer meyer sitron, broket sitron, finger lime, sure appelsiner (brukes til syltetøy og vokser som en spiselig hekk), aprikos, granateple, 2 pærer (tam), 2 epler, 3 fiken, 2 persimmoner. I tillegg dyrker jeg rabarbra, blåbær, jordbær, bringebær, rips, og jeg har nettopp tilsatt en ananaskvede og et hvitt granateple i år.

Purple-podded ert
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra Stefani Bittner“Det er også en hageseng dedikert til hvitløk (arvestykkesorter som vi får fra Paul Wallace på Seed Bank), og vi dyrket poteter i en voksesekk for første gang i år (det er bilder av resultatene på bloggen vår). Jeg er fast bestemt på å få potetene ut av de større plantesengene! ”

Å herregud, Stefani. Jeg er utmattet av å bare lese dette! Du er utrolig ambisiøs! Jeg er ikke verdig … ** Hei – Stefani har et nettsted! Hun gjør disse tingene profesjonelt, vet du … Sjekk det her! **

Lilla spirende brokkoli
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra Stefani BittnerNoen andre vil dele hvilke nye og spennende matvarer du prøver i år i hagene dine? Noe du prøvde i fjor som var spesielt vellykket, og som resten av oss skulle prøve? Fortell oss!

Åh, og det kommer meg inn at noen av dere kanskje ikke vet om FGs søsterside, www.VegetableGardener.com. Den er full av god informasjon for veggies og fruktavlere hjemme, og har til og med oppskrifter! Og blogger! Gå videre og sjekk det ut. Det er tross alt den tiden av året …

Sure appelsiner
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra Stefani BittnerAfrodite kyllingen
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra Stefani BittnerVil vi ha din hage i dagens hage-bilde? KLIKK HER!
Vil du se hvert innlegg som noensinne er publisert? KLIKK HER!

** Sjekk ut GPOD Pinterest-siden, hvor du kan bla gjennom alle innleggene i kategorier … moro! KLIKK HER!**